BakkeholmIslandske heste
 

Sjóli fra Dalbæ - afkom

 

Sjóli's første årgange fra Island har stor kapacitet både i kåringer og ikke mindst i sport med VM-bronzevinderen Reyr fra Dalbæ. I 2011 imødeses årgangene fra Tyskland at blive vist til fuldkåring med stor forventning. I hver eneste føl-årgang siden Sjóli kom til Tyskland, har hans afkom placeret sig i toppen af følkåringerne, og han har uden sammenligning det højeste gennemsnit for bedømte føl.

Fuldkårede afkom

Sjóli's afkom har allerede gjort det godt på Landsmot på Island. Første årgang efter Sjóli var godt repræsenteret på landsmot i Vindheimlund i 2006, hvor hoppen Gljá frá Egilsstaðakot, blev nummer tre i seks-års-klassen med 8,42 og dermed også den 3. højstbedømte hoppe i sin aldersklasse i 2006. Hingsten Tinni fra Kjarri nåede 6. pladsen i Landsmot i 2008 i 5-årsklassen med den gang 8.23. Han har siden opnået 8,42 og er udtaget til årets Landsmot. I 2011 har yderligere to Sjoli-hingste opnået 8,40. Det mest kendte afkom er dog Reyr frá Dalbæ som helt usædvanligt for Sjólis afkom er 4-gænger med en samlet kåring på 8,34. Reyr var som Sjólis senere årgange i Tyskland allerede en stjerne som føl med meget flot kåring ved den store følkåring i Reykjavik. Reyr er idog først og fremmest kendt for et flot VM i firgang i Schweiz med VM-bronze med Nils Christian Larsen, Norge, og ikke mindst en stribe flotte starter i 2010. Sejr i alle starter! Og sæsonen 2011 er blevet fornemt indledt med sejr i World Cup i Odense. 

Sjóli har pt. 10 afkom i 1. klasse med et gennemsnit på 8,30 . På Sjólis tyske hjemmeside er der en oversigt over de fuldkårede afkom med kåring .  

Bedste følkåringer

Alt tyder på, at der venter nogle meget spændende fuldkåringer i 2011 og senere for Sjólis afkom i Tyskland. År efter år siden siden Sjólis første følårgang i 2005 har hans afkom toppet følkåringerne. Før følkåringerne for årgangen 2010 var omkring 100 føl bedømt i Tyskland med en gennemsnitlig kåring på omkring 8. Se de mange kåringer .

 

As-sjoli von der Igelsburg

   

 

Reyr fra Dalbæ

 

Gljá frá Egilsstaðakoti

 

Tinni fra Kjarri

Gordon frá Neðra-Seli