BakkeholmIslandske heste
 

2014 - Nyheder om livet med islandske heste på og omkring Bakkeholm

 

Nyheder 2013  Nyheder 2012  Nyheder 2011   Nyheder 2010    Nyheder 2009    Tidligere           

 

 

23-11-2014: Kurser på Bakkeholm

Næste weekend kommer Gudmundur Björgvnsson igen og underviser på Bakkeholm. Denne gang skal vi gå lidt mere i dybten med vintertræningen. En del af kurset bliver at høre Gummi vurdere unge heste. Kurset med hest er udsolgt. Ønsker du en tilskuerplads eller at deltage i unghestebedømmelsen, kan du kontakte Charlotte på 61306722. Weekenden efter (fredag/lørdag) er her kursus med Eyolfur Isolfsson. Derefter tager vi en weekend på Guldsmedegården til kursus med Thorvaldur Arni Thorvaldsson. Det er dejligt at have tid til at lære nyt og forbedre sig vinteren over.

02-11-2014: Juliane og Lisa hurtigst i O-ridt

Det blev individualisterne som vandt i Bakkeholms O-ridt i 2014 og samtidig blev sløjferne pænt fordelt mellem islandshesteryttere og distanceryttere. I Let klasse tog Lisa Kjer Andersen i komfortablet sejr i tiden 43,25 for holdet Team 1/2 med Jessie Palmkvist og Lisbeth Wichmand. På den lange svære bane var Juliane Zibrandsen bedst og hurtigst til at finde posterne og med en margin på 5 minutter blev det en suveræn sejr før Charlotte Cook og Jannike Fogh på Team Lige ud og hjem. Hele resultatlisten kan se her - Se resultatliste

01-11-2014: Sløjfer og præmier klar til o-ridt

Alt er klappet og klart til Bakkeholms Orienteringsridt 2014. Nu mangler blot at posterne kommer i skoven og forhåbentlig et dejligt efterårsvejr i Gribskov.

31-010-2014: Jarl fra Midrika kommer til Bakkeholm

Endnu en verdensmester er på vej til Bakkeholm og de Nordsjællandske hesteavlere. Vi har lavet aftale med ejerne af Jarl fra Midrika om et spændende besøg næste sommer. Jarl har over det sidste årti været den mest vindende og dominerende 4-gangshingst med medaljer ved tre VM-er og finaledeltagelse i ikke mindre end syv VM'er i træk. Vi samler snart mere information, men du kan allerede læse om Jarl på hans egen hjemmeside

29-10-2014: Startlister klar med 38 ryttere

Startlisternes til søndagens orienteringsridt er godt fyldt op på både let og svær bane og i alt 38 ryttere til start. Du kan se, hvornår som deltage skal starte her og læse instruktionen her

15-10-2014: Otte hold og 16 ryttere til o-ridt

Tilmeldingerne til orienteringsridt kommer i en lind strøm og det tegner til en blandet skare af erfarne distanceryttere, alridsryttere, lidt stævneryttere og ikke mindst glade skovturstyttere. Alle der er tilmeldt senest 9 dage før ridtet vil få mulighed for at få en træningsbane i Gribskov Mårum til at blive fortrolig med kort og sværhedsgrad. Træningskort og bane får du helt gratis, når du er tilmeldt. Vi vil også forsøge at nå at få sat nogle enkle markering op i skoven til træningen. Mere information her og på Bakkeholms Facebook-side.

06-10-2014: Orienteringsridt i Gribskov

Alle ryttere med lyst til en anderledes tur i Gribskov er velkomne til Bakkeholms Orienteringsridt søndag den 2. november klokken 10. Vi har fået tilladelse til start med 40 ekvipager, så det gælder om at være først ude. Der rides på orienteringskort på to baner på henholdsvis 7 km svær og 5 km let. Der er sidste tilmelding nogle dage før. Vi forsøger at oprette tilmelding på Sporti, men du kan allerede melde dig direkte til hos Bakkeholm - husk at skrive navn, hestens navn, bane og hvis du gerne vil ride på hold (altså sammen med hvem?). Du kan tilmelde dig her

28-09-2014: Passchampionatet genvundet

Charlotte og Perla er nu internationalt ubesejrede i 150 meter pasløb i over 1 år. På en langsom bane i Zachow rakte en tid lige over 15 sekunder til endnu en sejr i det bedste startfelt i Europa i denne sæson. Sol fik i T2 finalen og fik en hæderlig 5. plads. Sæla var desværre ikke helt sig selv og blev trukket fra de sidste gennemløb af 250 meter pasløb uden placering.

25-09-2014: 7,82 til Svava i kåring

God sæsonafslutning for kåringshestene. Tabitas Dalla fik en samlet kåring på 7,71 og vores egen hjemmeavlede Svava fra Bakkeholm efter Kjarni og Saga endte på 7,82. Hun har ganske givet lidt mere i sig, men uden pas var det en meget tilfredsstillende stribe af karakterer: 8 i alle gangarter og et enkelt 8,5 i langsom galop.

24-09-2014: Kurs mod Zachow og Paschampionat

To kåringsheste, to pasheste og en gangartshest har til morgen sat kursen mod den traditionsrige internationale sæsonafslutning i Zachow ved Neubrandenburg i Tyskland. De første dage er det vores egen Svava fra Bakkeholm efter Saga og Kjarni, og Tabitas Dalla, som skal på kåringsbanerne med en forventning om kåringer omkring 7,70 eller måske lidt mere. Fredag tager pashestene Perla og Sæla over sammen med Sol fra Bakkeholm i T2 og B-flok.

22-09-2014: Stormur fra Bakkeholm solgt til Lolland

Vallakken Stormur fra Bakkeholm alias Bamse efter mestertølteren Nökkvi fra Ryethøj og Harpa fra Kjarna er solgt til Sussie Riis, Blanshovedgård på Lolland. Vi ønsker Sussie held og lykke med Stormur.

15-09-2014: Otte Bakkeholm-afkom efter Spóliant

Hvis alt går vel, så kan vi i 2015 byde otte Spóliant-kopier velommen til livet på Bakkeholm. I dag er unge Nattfrida fra Bakkeholm (efter Svört og Glymur) nemlig scannet i fol. Og Tritla holder stadig sit foster fra Sæla og Spóliant. Med Svört drægtig med Glymur venter vi altså ni afkom til næste sæson. 

14-09-2014: Dobbelttriumf til Svava fra Bakkeholm

Bumle alias Svava fra Bakkeholm - en skøn sort hoppe efter Saga og Kjarni - bliver ved med at udvikle sig positivt. I weekendens danske ranglistestævne på Tjenergården ved Skælskør tog den 6-årige hoppe sin sejr nummer tre og fire ud af lige så mange mulige. Og samtidig er hun og Charlotte nu startberettigede i sportsklasse A i firgang. Dermed peger formen også på, at Svava er godt på vej til at være klar til den internationale FEIF-kåring i tyske Zachow om 1 1/2 uge. Fremgang var der også for Tabita's Dalla som Charlotte også skal kåre i Zachow. Det blev til bl.a. en anden plads i øvrigt foran to Bakkeholm-heste i 4.3 - nemlig Julie med Kolgrimmur og Kath med Svala (begge også efter Kjarni og Svala helsøster til Svava). Det blev til endnu flere finalepladser til flere af de andre Bakkeholm-ryttere, så trods silende regn i to dage var humøret højt.

12-09-2014: Bakkeholm-tur til Blossi-stævne

Charlotte har mange af sine elever med til den snart traditionelle Bakkeholm-tur til Blossi-stævnet på Sydvestsjælland - i år hos Dorte og Jens på Tjenergården. 

10-09-2014: Harpa og Tritla også i fol

Vi ser frem til yderligere to Spóliant-føl næste år. Harpa venter sit 10. Bakkeholm-afkom i 2015 og endnu mere spændende er det med Tritla, som er rugemor for Sæla og Spóliant. Vi tør først rigtig tro på det om yderligere 3-4 uger, hvis hun fortsat viser sig at holde på fosteret. Vi mangler derfor nu kun scanning af Nattfrida. Også Lea Hansen fik endnu en hoppe i fol. Derfor mangler vi nu kun svar på scanning fra Napstjert-heste, Leas fjerde hoppe og endelig Nøddegårdens Gloa.

04-09-2014: Glod og Raudhetta også i fol med Spóliant

Nu er der kun 12 dage tilbage af Spóliants sommerophold på Bakkeholm, og vi har heldigvis kunne scanne yderligere to af vores egne hopper i fol: Glod (efter Dynur) og Raudhetta (efter Glymur). I alt er 15 hopper scannet i fol og yderligere et ymbryo er flyttet og venter på scanning. Dertil kommer tre hopper som venter på scanning. 

01-09-2014: Kursus med Gudmundur Björgvinsson

En god ven af Bakkeholm islandske Gudmundur Björgvinsson underviser i den kommende weeken på ovalbanen og i ridehuset på Bakkeholm Der er fortsat en ledig plads. Gummi taler perfekt dansk efter hans tidligere ophold i Danmark. Kontakt Charlotte på 21410526

Gudmundur blev kåret til den bedste rytter på island i 2013 og har erfaringer både fra sport og ikke mindst som kåringsrytter med bl.a. en guldmedalje fra VM i Berlin i 2013. Du kan læse mere om Gudmundurs aktiviteter på Island på hans hjemmeside takthestar.is

01-09-2014: Nu er 13 hopper scannet i fol

Nu kan også Grethe Maigaard glæder sig til at Spóliant-afkom næste år. Dermed er 13 hopper scannet i fol. 

30-08-2014: Endnu en Spóliant-hoppe i fol

Vores unge Sigga fra Bakkeholm efter Saga og Sjoli er scannet i fol. Spændende. Dermed er 12 hopper scannet i fol. Der er yderligere otte hopper som fortsat venter på et positivt svar. Vi har selv fire hopper i fol med Spoliant: Halastjarna (efter Depill), Gydja (efter Sædynur), Sæla (efter Hágangur) og endelig Sigga. Vi håber meget på, at også Glod og Harpa scannes i fol, mens vi har opgivet Saga for denne sæson.

10-08-2014: Ny 6. plads i speedpas og ny PR

7,90 stoppede den elektroniske tidtagning på, da Charlotte og Sæla strøg over målstregen i 2. gennemløb i 100 meter speedpas. Det gav en samlet 6. plads i MEM i Schweiz. Perla havde i første gennemløb løbet 8,20, hvilket rakte til 8. pladsen. Perla fik ikke nogen noteringer i andet gennemløb, da Charlotte var ramt af sygdom ikke ikke havde kræfter til at drive ordentlig på hende. Men samlet set en stor sportslig oplevelse med deltagelse i MEM i Brunnadern og to heste i top ti i speedpas. Et meget velorganiseret stævne afviklet i godt humør og afslappet stemning. En sand folkefest, hvor der var opløftende fokus på, at ryttere og heste følte sig godt tilpas til at levere store sportslige resultater.

Bemærkelsesværdig stor forskel på stemningen ved fx Nordisk Mesterskab og andre danske stævner, hvor det nogen gange virker som, at de rigtige kunder: rytterne, forsvinder helt i "find 5 fejl", sur, respektløs  og ondskabsfuld tone i dialog mellem dommere og ryttere, mellem arrangører og ryttere osv. i et tilsyneladende kapløb, hvor der tages udgangspunkt i den strammeste fortolkning af alle regler, og hvor det mere handler om få diskvalificeret flest mulige ryttere og heste - i stedet for at hjælpe hinanden, så mere være efter hinanden. Tankevækkende, hvorfor det er blevet sådan. 

09-08-2014: Midteuropæisk mester i 150 meter pas

Nu kan Charlotte og Perla smykke sig med titlen som Midteuropæisk Mester i 150 meter pasløb og med hele tre noteringer i mesterskabet under 15 sekunder. Sæla forbedrede ikke tiden på 250 meter, men det gav alligevel en samlet 6. plads med tiden 24,19 i et meget stærkt felt, hvor den nybagte verdensrekordholder fra Schwiez satte sig sikkert på 1. pladsen.

08-08-2014: Perla 10. Hurtigst i verden i 2014

Der er fart over feltet for Bakkeholm-hestene til Midteuropæisk Mesterskab i Brunnadern i Schweiz. Perla og Charlotte fører 150 meter pasløb i 14.68 - den 10. Hurtigste ekvipage i hele 2014 og i øvrigt er stort set alle bedre tider sat ved Landsmot på Island og dermed er kun tyskeren Jens Fücktenschnieder, der er efter Charlotte som har gjort det bedre. Godt på vej til den første britiske sejr i MEM. I 250 meter er Sæla 6'er. Hun havde et første gennemløb som ikke blev godkendt, men som var super hurtigt. I Stilpas havde Sæla og Perla de hurtigste tider men ikke den bedste stil. Perla blev 13. Sol blev 23 i T2 og noget af det bedste hun har gået. 

04-08-2014: Afgang til næste heste-eventyr: MEM i CH

Tøserne Perla, Sæla og Sol er sendt afsted med Charlotte til Schweiz og Mellemeuropæisk Mesterskab for at repræsentere Union Jack og det britiske landshold. Med på turen er co-chauffører og hestepassere Line og Kath. Konkurrencerne starter torsdag i Brunnadern, som lagde baner til VM for 7 år siden. Størst forventninger er der som vanligt til pas-hestene, som hver har tre discipliner, mens Sol i T2 torsdag formiddag får svært ved at nå videre til en finale. Følg resultaterne her

03-08-2014: Yderligere to Spóliant-hopper i fol

Nu kan Stutteri Ulvedalene II se frem til et Spóliant-føl først i juli måned 2015 og Lea Hansen har fået scannet hoppe nummer 2 i fol. Vi scanner igen hopper den 11. august.

03-8-2014: Glymur og Charlotte 4' i NM-finale

Kæmpe vinger bagud. Glymur gik op til sit bedste i B-flok-finalen i Nordisk Mesterskab, og efter den langsomme tølt åd han og Charlotte sig stille og roligt ind på konkurrenterne. Marginalerne var knivskarpe, men da de sidste karaktere blev afgivet for vilje og form, så krøb de lige præcis op på 4. pladsen. Det overgår alle forventninger og vi må bare konstatere, at i Gædingakeppni har Glyms fundet sin rette hylde: Medalje i de sidste tre års DM'er og nu lige præcis uden for medaljerne i NM. Og vinder blev ligesom i DM Stephanie Nielsen og hendes fantastiske hoppe.

02-08-2014: Glymur i NM-finale som 6'er

Glyms og Charlotte har allerede nået deres mål for NM-deltagelsen i Gædingakeppni i B-flok (firgængere). Med en foreløbig 6. plads er de kvalificeret til finale lørdag eftermiddag i et meget stærkt felt, hvor der kun er små forhåbninger om yderligere avancement. 

27-07-2014: Glymur afsted til Nordisk Mesterskab

Glymur er udtaget til det danske Gædingakeppni-landshold med Charlotte i sadlen. Line er i dag sendt i forvejen med hest og grej. Charlotte skal efter programmet ride fredag eftermiddag. Følg med på NM2014's Facebook-sider og internetside.

26-07-2014: Hyggestævne stor succes

Vi har i dag haft en dejlig dag med super glade mennesker, sjov og god ridning. Børneklassen var et hit. Her deltog 6 børn i alderen 3-7 år. For alle børn gjaldt at de var trygge på hestene, modige og havde det sjovt. Galopløbet var også rigtig sjovt. Den islandske hest løber over 50 km/t på 200 m. Der blev ikke givet ved dørene, men redet til sidste meter. De tre ovalbaneklasser for voksne var en skovtursrytterklasse, vundet af en 4-års vallak efter Glymur redet af Line. En old boys/ladies klasse, som Pia Hansen afgjorde til sin fordel og en modificeret 4.3, hvor Line igen løb med sejren. Denne gang på Kaths hoppe Svana fra Bakkeholm. Resultater og billeder kan ses på Charlotte Cooks facebook side, profilen er offentlig. Alle voksenklaaser blev sponsoreret af Heri Rideudstyr, mens Stutteri Bakkeholm sponsorerede børneklassen.

Mon ikke vi gentager successen næste år?

25-07-2014: Program for Hyggestævne på Bakkeholm

Vi er ved at være klar til en hyggelig stævnedag på Bakkeholm, hvor stort set alle ryttere på gården plus en masse glade ekvipager ude fra møder til start i morgen.

Vi beder alle som kan, at checke ind mellem 9 og 9.30.

Kan man ikke det, må man komme op ved traileren for enden af banen med papirer, før man tager hesten ud.
Vi laver en lille bod med vand, the, kaffe og kage i Ridehuset. Medbring selv frokost. Tanken i Mårum har i øvrigt franske hot dogs mv.


Husk materialer til fold, lav kun fold på anviste steder 3 x3 meter.


Toilettet finder du oppe på gården i huset, indgang fra gårdspladsen og til højre efter trappe ned til kælderen.
Det er første gang vi arrangerer et stævne med så mange udefra, så bær over med os, hvis tingene/tidsplanen går lidt skævt. Vi skal gøre vores bedste, og vi håber, at I vil være med til at gøre stævnet rart og sjovt.


Heri rideudstyr i Helsinge har været så flinke at sponsorere gaver til nr. 1-3 i "voksenklasserne", mens vi selv har købt ind til børneklassen. Således er der gave til bedste dreng og bedste pige, samt vingummier til alle deltagende børn.

Program:
9-9.30 indcheck
9.45 ryttermøde
Kl 10.10 old boys/ladies 3 heats
10.35 Skovtur 3 heats
10.55 4.3 5 heats
11.30 Børneklasse med 6 børn og præmieoverrækkelse direkte efter klassens afslutning
12.10 frokost
12.40 Finale old boys/ladies
13.10 Finale skovtur
13.40 Finale 4.3
14.10 Galopløb

25-07-2014: Endnu en Spóliant-hoppe scannet ifol

Nu er også Hrafntinna fra Ågaarden scannet ifol i Tibirke Bakker. 

22-07-2014: Tre Spóliant-hopper ifol

De tre første hopper hos Spóliant er scannet i fol. Det er Sæla (i rugemor), Halastjarna fra Bakkeholm (efter Depill) og endelig Glód (efter Dynnur). 

14-07-2014: Spóliant-embryo på plads i rugehoppe

Spóliant gør sit arbejde godt. I dag er et lille befrugtet æg flyttet fra fantastiske Sæla med Spóliant som far til en rugehoppe. Vi er dermed også godt i gang med at få hopperne hos Spóliant ifol. 

13-07-2014: Endnu en DM-bronze - nu til Sæla i A-flok

Sæla fra Poreyjarnupi og Charlotte satte et flot punktum for er DM med mange højdepunkter for Bakkeholm-rytterne. I A-flok-finalen sikrede hun bronzemedaljen til hendes ejer Lis Lysholm. Det samlede resultat for DM-ugen blev dermed to bronzemedaljer i Gædingakeppni til Charlotte og en finaleplads til Line i ungrytterklassen. Meget tilfredsstillende B-finale og 8. plads i T2 til Charlotte, og to femtepladser i 250 m pasløb og speedpas. Men specielt i pasdisciplinerne smagte det af mere, men små sår i munden hos begge pasheste efter stilpassen begrænsede mulighederne for at give den rigtig gas. De tager begge revance ved Midteuropæisk Mesterskab om tre uger i Schweiz, hvor også Sol skal med og repræsentere det britiske landshold. Men allerede om 14-dage skal Glyms i aktion i Nordisk Mesterskab for det danske landshold.

13-07-2014: DM-bronze til Glymur og landsholdsplads

Glymur fra Saudarkroki viste endnu en gang, at han er blandt Danmarks bedste firgængere i Gædingakeppni. Han gik op til sit bedste og i dag rakte det til bronze-medalje i DM i B-flok. En flot stribe med medaljer i de sidste tre år. Det er er ingen der kan stikke. Og den store glæde over dagens resultat blev ikke mindre af, at Glymur også er udtaget til det danske landhold i Nordiske Mesterskab om tre uger i B-flok. Stor ære og Glymur er spurgt Charlotte om hun vil med - det vil hun gerne:-). I Gædingakeppni er det nemlig hesten som udtages, og da han er dansk ejet kan han derfor repræsentere Danmark, selvom Charlotte normalt repræsenterer UK.

13-07-2014: Ingen placering til Magnus og Line

Det skulle have været en 5. eller 6. plads til Magnus fra Bakkeholm i ungrytterklassen efter flot ridning af Line i ungrytterfinalen. Men Magnus bed sig selv i tungen undervejs, og det gav noget blod i munden ved den efterfølgende kontrol, og dermed ingen placering. 

13-07-2014: Ny DM-femteplads til Perla i Speedpas

Med nerverne udenpå tøjet trak Perla og Charlotte en ny flot roset med hjem fra Speedpassen med femte hurtigste tid. Lidt efter hendes årsbedste, men stor glæde alligevel. Usikkerheden om hun kunne få lov at starte påvirkede naturligvis, men ingen sår i munden i morges gav grønt lys fra overdommeren. Og taktikken holdt - godt resultat og ingen nye sår i munden. 

12-07-2014: Perla DM-5'er og Sol 8'er

Charlotte red sig til karrierens først DM-roset i 250 M endda uden at være i sadlen i de to sidste gennemløb. En blandet følelse - det havde selvfølgelig været sjovt at kunne give konkurrenterne ekstra konkurrence og specielt fordi den foreløbige 3. plads fra de to første gennemløb holdt lidt til det sidste. Men selvom hendes overfladiske sår i munden helede fint, stod valget mellem start i 250 meter eller morgendagens speedpas. Så hænderne er over hovedet med DM-femteplads i Danmarks stærkste internationale disciplin lige nu. Sol gik op til sit bedste i B-finale og det gav en meget tilfredsstillende 8. plads - fantastisk for Charlotte og vores avl. Sæla gik uden at blive presset sikkert videre til DM-finalen i A-flok, hvor hun helt sikkert kommer til at kæmpe med om medaljerne i morgen.

12-07-2014: Flot DM-debut til Line og Kath

Svala fra Bakkeholm efter Saga og Kjarni fra Kalfstödum og Magnus fra Bakkeholm efter Svört og Depill frá Votmúla fik med rytterne Kath og Line en rigtig flot DM-debut i ungrytter-klassen i Gædingakeppni. For Line rakte præstationen endda til en a-finale på søndag. Det betyder også, at Magnús får endnu en start inden han sættes til salg i Tyskland i august. 

11-07-2014: Glyms foreløbig to'er i B-flok

Glymur frá Saudakroki med Charlotte levede helt op til forventningerne i DM-udtagelsen i B-flok. Suveræne 8,356 i udtagelsen gav en foreløbig 2. plads - præcis samme placering som han har opnået i DM-finalen i 2012 og 2013. Perla ligger treer i 250 m pasløb i 23,20, men en sur smiley, da hun er tvivlsom starter i morgen på grund af sår i munden.

10-07-2014: Sol videre til DM B-finale i T2

Sol fra Bakkeholm efter Saga og Depill fra Votmúla med Charlotte gik med 7. bedste udtagelseresultat i deres første DM-finale i T2. Super tilfredsstillende. Med pashestene Sæla og Perla blev det kun lige ved og næsten. De gik supergodt i første gennemøb i Stilpas - Sæla viste, at hun har høj international klasse og kan drive det vidt, men altså ingen placering til dem begge, men der venter nye discipliner for dem begge de næste dage. 

10-07-2014: Sommerstævne på Bakkeholm

Nu er tilmeldingen til Bakkeholms hyggelige sommerstævne endelig kommet på Sporti. Der er tilmelding for Bakkeholmere indtil den 12. Juli. Herefter er der fri tilmelding for alle i klasserne "Børneklasse", "Skovtursrytterklasse/let", "Oldboys/girl over 45 år" og endelig 200 meter galopløb
...Indtil den 12. Skal man skrive en kode for at melde til. Den er, den sorte hingst på gårdens kælenavn. Hvis du er i tvivl, så skriv SMS til Charlotte.
Vi glæder os til at se jer. Mere information kommer på hjemmesiden senere, men det er lettest at holde sig opdateret via Bakkeholms Facebook-side.

09-07-2014: Seks Bakkeholm-heste til DM + 3 ryttere

Fire dage med DM-ridning i Herning i Gæd og Sport venter forude for Charlotte med starter i A- og B-flok (forsvarende sølvvinder) med henholdsvis Sæla og Glyms. F1 med Sæla, T2 med Sol, Stilpas og speedpas med Sæla og Perla og endelig 250 meter pas med Perla. Tøserne er også med i Gæd, hvor både Kath og Line DM-debuterer i B-flok med henholdsvis Magnus og Svala.

07-07-2014: To første hopper færdigbedækket 

Der er god aktivitet i Spóliants stod. De to første hopper er allerede færdigbedækket, og yderligere fire hopper bliver i øjeblikket bedækket. Hvis du har lyst til at se Spóliant, så kontakt Lars 21410526 for en aftale. 

05-07-2014: Godt med plads i Spóliants stod

Vi er vant til afbud fra forhåndreserverede hopper, men aldirg i det omfang vi har oplevet i år. Efter flere rykkere til hopperejere som ikke vendt tilbage, har vi pludselig i løbet af et par dage modtaget 10 afbud eller halvdelen af hopper ude fra. Helt vildt dårlig stil, da vi i løbet af vinteren og foråret har sagt nej til flere andre interesserede hoppeejere, da stodet var fyldt op. Den gode nyhed er, at vi nu har masser af plads, og endda kan give interesserede hoppeejere et rigtig godt tilbud - kontakt Lars 21410526 eller Charlotte. 

04-07-2014: Spóliant ankommet

Efter 950 km transport fra Lipperthof var Spóliant alligevel frisk som en havørn og klar til hopper, da han i dag ankom til Bakkeholm. Første hoppe var bedækket kort efter, at han blev sluppet løs i hans stod.

22-06-2014: To sølvmedaljer i pas-discipliner til udtagelsesstævne på Hedeland

Det blev pashestenes weekend på Hedeland med flotte præstationer af både Sæla og Perla. Bedst gik det for Charlotte og Perla i 250 m pas, hvor alle de bedste danske ryttere måtte se sig slået af en islandsk og britisk rytter med sejr til landsholdsrytteren Gulla og Charlotte som to'er i ny personbedste. Det blev dog lidt spændende, da banen på Hedeland stopper ved 250 m og Perla derfor hoppede ud af passen to gange lige før mål, fordi hun ikke havde støtte til at løbe videre. Men i sidste gennemløb var der banko og ny rekord på 23,16 og det endda alene på banen med bremsen trukket de sidste 100 m.I speedpassen var det Perla som gik hurtigst med en tid lige under 8 sek og en placering som nr. 4. Her satte SæIa ny personlig rekord i tiden 8,11. Ikke dårligt for en hest, som også kan gå femgang og til dette stævne blev nr 4 i B-finalen. Speedpassen blev igen vundet af islandske Gulla tæt fulgt af den  danske VM-medaljetager Iben Andersen - begge i tider blandt de bedste på verdensplan i denne sæson og så den dobbelte verdensmester på 3. pladsen. Sæla gjorde rigtig god figur i stilpas, hvor hun med 6,79 kun blev slået til andenpladsen af Søren Witt med 0,06 point. Her var Perla kun med for træningens skyld, så hun kunne lære at løbe pas ud af banen i stedet for at stoppe til sidst, alligevel rakte det til en 5. Plads. Sol var lidt træt efter kåringen, men formåede dog stdig at få en fin T.2, dog nåede hun ikke helt frem til A-finalen i T2. En god stævneweekend, som blev godt krydret af Lines flotte B-finale i T2 på Magnus fra Bakkeholm. 

20-06-2014: Kurs mod IsiCup

Ingen pauser for Sol. I går kåring og i dag IsiCup-stævne på Hedeland i T2. Charlotte og Lines øvrige konkurrenceheste er også trukket af stald og følgende starter i weekendens stævne: Hrafnketill og Magnus med Line og Sæla og Perla starter med Charlotte.

19-06-2014: Sol fra Bakkeholm i 1. klasse

En fantastisk dag for vores avl og for Charlotte som kåringsrytter. Vi har nu for første gang fået en af vores egne hjemmeavlede hopper i første klasse. Sol fra Bakkeholm og Charlotte leverede en hel langside i pæn pas. Det blev honoreret med et 7,0 fra dommerne og en nu samlet kåring på 8,03. Det blev også højst bedømte hest på hele kåringen og ikke mindst den hest med de bedste rideegenskaber. Men ikke nok med det, så blev Loa fra Bakkeholm næstbedst i rideegenskaberne og en samlet kåring på 7,82. Stort tillykke til Loa's ejer Julie og Doppa's ejer Sanne.

18-06-2014: Spoliant kommer først 4. juli

Spoliant har travlt i Tyskland og kommer desværre først 4. juli over en uge efter vores forventede ankomsttidspunkt. Hoppeejerne har allerede fået direkte besked. 

18-06-2014: God første dag til kåring; Ridning

Sol var først på, og der er desværre stadig et nøk op til første klasse med en kåring lige nu på 9,93 - men kåringens højeste pt. og med god mulighed for at hæve i pas, galop og måske skridt. For Doppa og Loa var det totalt optur. Doppa har nu næsten allerede nået målet med 7,74. Loa blev dagens store positive opvelse. Ingen slinger i valsen og med stor sikkerhed i gangarterne og 7,78 i rideegenskaber og en samlet kåring indtil videre på 7,77.

18-06-2014: God første dag til kåring; Bygning

Fine bygningsbedømmelser til Charlottes tre kåringsheste: Sol (efter Depill og Saga) holdt næsten sin tidligere bedste bygningsbedømmelse med 8,24. Doppa (efter Stefnir fra Sandhólaferju) gik op med nu 8,14 og endelig rigtig positiv overraskelse med 7,76 i bygning til Loa (efter Hapunktur fra Nord og Svört).

16-06-2014: Sol, Loa og Doppa klar til kåring

De too Bakkeholm-avlede heste Sol fra Bakkeholm og Loa fra Bakkeholm og træningshesten Doppa drager i overmorgen afsted til international FEIF-kåring på Hedeland. Målet for Sol er første klasse og for Doppa og Loa pæne 2. klasses kåringer.

09-06-2014: Træerne voksede ikke ind i himmelen...

Det var stolpe ud for både Sæla og Glyms i Sjællandsmesterskabets to sidste finaler. I T1 gik Glyms udover evne - læs helt fantastisk - men han stilte desværre skoene helt bogstaveligt i den hurtige tølt til sidst og måtte naturligvis trække sig. Men trods at mindre end halvdelen af sidste øvelse blev gennemført fik han er en dommer alligevel 7,0. Nu blev det til en 6. plads i SM. Samme placering fik Sæla. Hun plejer at være sikkerheden selv i passen, men noget generede hende voldsomt i munden og det blev derfor ikke til det sædvanlige gode samarbejde. Ærgeligt for Charlotte og de to gode heste, men de lader nu op til en stor præstation i DM.

09-06-2014: SM-bronze til Sol og Charlotte i T2

Sol gik til sit bedst i finalen i Sjællandsmesterskabet i T2. Det gav en velfortjent bronzemedalje er de to danske landsholdsryttere Dennis Hedebo Johansen og Jeanette Holst. En flot prik over i'et for Saga's afkom med i alt fem finaledeltagere i aktion samme dag på Nørregård. De fire øvrige kan du læse om nedenfor.

09-06-2014: Succes til helsøskende

Det blev en stor dag for Bakkeholm-avlen med de mange finaler og ikke mindst et flot opgør i 4.2, hvor de to helsøskende Svava og Soldan efter Sol og Kjarni, kæmpede side om side med flotte gangarter. I et hårfint opgør blev Svava fra Bakkeholm med Charlotte i sadlen en glad vinder, mens Soldan fra Bakkeholm med Jane blev en lige så glad treer. De to andre helsøskende til start fra Hrafnketill med Line i T2-B-finale. Han manglede en del energi og sluttede alligevel på en godkendt 10. plads i SM. Den sidste helsøskende var Svala, som nåede 4. pladsen i T5.

09-06-2014: Fjerdepladser til Kat og Tine

Flot stævnedebut for de nye Bakkeholm-ekvipager Tine/Hrafnfinnur og Katarina/Svala i Pinsestævnet. Tine vandt først B-finalen og snuppede 4. pladsen i en imponerende deobut. Kat gentog resultatet i T5, men i de fleste momenter viste ekvipagen, at de er klar til større opgaver.

09-06-2014: Seks hjemmeavlede heste i finaler

Hrafnfinnur, Sól og de fire helsøskende Hrafnketill, Svava, Svala og Soldan er klar til finaler i Pinsestævnet/ Sjællandsmesterskabet. Derudover er Glymur også i startfeltet i A-finalen i T1. Super spændende dag i vente.

08-06-2014: Sæla finaleklar i F1

Sæla gjorde igen i dag flot figur i både speedway og ikke mindst i F1 og speedpas med ny personlig rekord. Øjeblikkelig to'er i femgang og 5'er i speedpas i 8,42. Nu skal der kæmpes om sjællandsmesterskab mandag. 

07-06-2014: Glyms og Sol i finaler

Første viste Glymur, at han stadig kan i T1, hvor han gik et pænt program og kvalificerede sig til finalen på mandag. Sol fulgte godt op med Sól i T2, hvor hun gik sit måske bedste program indtil videre og ligger nu som 3er før finalen. Endelig var der også finaleplads til Katarina på Svala fra Bakkeholm (efter Kjarni og helsøster til Svava!) i T5. Stort tillykke.

07-06-2014: Bronze i SM til Sæla og Charlotte

Den første medalje i Sjællandsmesterskabet på Nørregård er i hus og blev sikret af Charlotte og Sæla i Stilpas.

07-06-2014: Embryon fra Svava på plads

God start på Pinsen. Der var endnu en gang succes med at finde et befrugtet æg og flytte det til en rugehoppe. Vi håber nu på, at Svava fra Bakkeholm efter Kjarni får et Glyms-barn i 2015, mens hun selv har travlt med at gå stævner. 

06-06-2014: Nyt Glyms-afkom tæt på 1. klasse

Endnu et af de næsten 30 Glyms-børn på Island blev i dag kåret. Det blev lige ved og næsten for den sorte 6-års hoppe Aría frá Ásmundarstödum med en samlet ny kåring på 7,97 og bygning på 7,96 og rideegenskaber på 7,97. 

05-06-2014: Første Glyms-afkom i 1. Klasse på Island

Hoppen Brá frá Hellulandi blev første Glymur-afkom med samlet kåring på over 8,0 og dermed første klasse. 8,11 i bygning og 7,97 i rideegenskaber om femgænger og en samlet kåring på 8,03. Hoppen blev kåret i Hafnafjidir på vestisland i forrige uge.

03-06-2014: 9 heste avlet på Bakkeholm til Pinsestævne

Næste weekend på Nørregård bliver dejlig travl. Charlotte har hele 5 heste med. Det er Glymur i T.1 og 4.1, Sol i T.2, Perla i speedpas, Sæla i pas og 5.1 samt Svava i 4.2. Derudover skal Line ride Ketill i T.2 og 4.1 og Bamse i de lette klasser. Kath har Svala med i 4.3 og T.5, benedicte og Tine skal ride 4.3 på henholdsvis Raudstjarni og Finnur. Så er der Hanne på Markus i 4.5. De to Bakkeholm heste udefra rides af Cille og Jane.  Ville rider Alfur i de lette klasser, mens Jane rider 4.2 og T..3 på hingsten Soldan fra Bakkeholm. Værd at bemærke er, at 4 af hestene er helsøskende.

 

01-06-2014: Første hoppe til Spóliant er ankommet

Der er kun 3 1/2 uge til verdensmester Spoliant kommer til Bakkeholm. Og den første hoppe er allerede ankommet fra Jylland. Vi har fuldt stod og kontakter alle hoppeejere i løbet af den næste uge for at aftaler omkring ankomst og andre ønsker. Læs mere om Spóliant

30-05-2014: Tritla ifol med Sol's føl

Så lykkes det endelig. Tritla er nu rugemor for Sol fra Bakkeholm og Glymur. Ved årets først embryoskylning er der fuldt udbytte ved første scanning. For snart tre uger siden blev Sol bedækket af Glymur. Efter 7 dage er det befrugtede æg skyllet ud af Sol og placeret over i Tritla. Og nu er hun scannet ifol. Charlotte og Bakkeholm tilbyder også denne service til hopper udefra. Vi satser på nok en runde med enten Halastjarna fra Bakkeholm eller Svava fra Bakkeholm og med Glymur som hingst, inden vi om 3 uger også skal forsøge med Sol endnu en gang og Spoliant - læs mere om embryotransfer på Bakkeholm.

25-05-2014: Bumle i hopla i klubstævne

Ingen over og ingen ved siden af Bumle aka Svava fra Bakkeholm (efter Kjarni og Saga), da hun og Charlotte snuppede en suveræn sejr i hendes stævnedebut i 4.3 i Dyrdilmyris klubstævne på Nørregaard. I samme klasse fulgte halvbroren godt op. Med Julie ved roret blev det til en 4. plads til Kolgrimmur fra Bakkeholm (efter Kjarni og Svört). Charlotte lå efter udtagelsen både 1 og 2, men trak sig fra finalen med træningshoppe Doppa. I 4.5 kæmpede Line på Lif fra Bakkeholm (efter Depill og Stjörnadis fra Bakkeholm) og Charlotte på Hvinur fra Bakkeholm (efter Depill og Harpa). Charlotte endte som 2'er og Line som 4'er, og så er Hvinur klar til hans nye rytter Eva.

18-05-2014: Gode oplevelser med hjem fra Bededag

Der var fuld fart under benene på Perla i Herning i Bededagsferien. Hun viste, at vinterens træning har givet pote. Resultatet blev 2. plads i speedpas i et enormt startfelt og 5. plads i 250 meter pas - her blev det fulde potentiale dog ikke vist, men Charlotte fik god erfaring i, at få det optimale ud af Perla. Også Sól gik fint i T2 med ny point-rekord og A-finaledeltagelse - desværre forblev hun og Charlotte på en samlet 5. plads. Endelig var Sæla også i hendes es i F1, hvor der også var point-rekord med 5,83. Der var også fuldt udbytte til Line og Magnus fra Bakkeholm, som kvalificerede sig til DM i T2 med ny PR og 2. plads i 5.2.

15-05-2014: Perla og Charlotte tester VM-baner

Der er "kun" 14 1/2 måned til VM i Herning. Forberedelserne er allerede i gang for Charlotte og derfor er kursen også sat mod Dyrskuepladsen i Herning for deltagelse i Danmarks største islandshestestævne; Det jyske Bededagsstævne. Men er Charlottes pt. tre skarpeste stævneheste: Perla (pas-discipliner), Sol (T2) og Sæla (Stilpas og F1). Alle tre har kapaciteten til at gå VM på det britiske landshold og nå højt i mesterskabet. For Perla er det anden gang hun tester VM-passporet, da hun også gik DM sidste år med fine resultater. Samtidig er deltagelsen også en god opvarmning og forberedelse til DM om to måneder. Line deltager også med Magnus fra Bakkeholm. 

14-05-2014: Fin erfaring med TIH-stævne på Bakkeholm

En god oplevelse og mange erfaringer rigere blev resutlatet af TIH-træningsstævnet på Bakkeholm til aften med konkurrence i tre klasser. I den svære TIH vandt Charlotte med Glymur foran Line på Hrafnketill fra Bakkeholm. Også i TIH sad Bakkeholm-rytterne tog Bakkeholm-rytterne sig godt af sløjferne. Førsteplads til Tine på Hrafnfinnnur fra Bakkeholm med Jannike på Hilmar fra Bakkeholm som to'er. I TIH 1 var det igen Charlotte og Line som tog de første pladser. Charlotte med Sæla - bl.a. med et 10-tal for skridt undervejs! - og Line med Lif fra Bakkeholm. Der var også sløjfer til Hanne på Markus fra Bakkeholm og Kirsten på Laugi.

11-05-2014: SM-guld og sølv til Charlotte

Det var lige ved og næsten, at det blev til 2xguld, men Glyms havde fået nok af stævne og gik langt fra sidste bedste indtil han kunne give den gas i den hurtige tølt, så sølvet kom i hus. Men alligevel meget tæt på guldet. Sæla derimod viser sig gang på gang som en fantastisk stævnehest, som både kan slappe af og give maks. når det gælder. Hun vandt et sikkert SM-guld, og sætter nu kursen mod en travl DM-weekend. Tak til Lis og Stald Lysholm for de gode oplevelser.

10-05-2014: 2xfinale til Charlotte og YR-finale til Line og Kath

Fantastisk dag for Bakkeholm-ryttere og heste i dag. I Sjællandsmesterskabet lykkedes det Charlotte at føre både A- og B-flok efter kvalifikationen med Glymur i B-flok og Sæla i A-flok. I morgen venter der hård konkurrence både fra sjællændere og udenbys ryttere. I Young Rider-klassen blev det til 4 top-10-placeringer til Bakkeholm-hestene med Line som bedst med Magnus fra Bakkeholm på 3.pladsen, Hrafnketill fra Bakkeholm på 5. pladsen, Kath på 7. pladsen med Svala fra Bakkeholm og endelig Line igen på 9. pladsen med Sprettur fra Bakkeholm. Dermed er Kath og Line klar til finaler og samtidig kvalificeret til DM.

09-07-2014: Svala fra Bakkeholm solgt til Kath

Endnu en Bakkeholm-hest har fundet ny rytter på Bakkeholm. Katarina har købt smukke Svala fra Bakkeholm efter Kjarni fra Kalfsstödum og Saga fra Stut. Solfaxi og allerede i weekenden stiller de til start i Gædingakeppni på Katulabo ved Hundested. De får følgeskab af Line med hestene Sprettur fra Bakkeholm (e. Jarl), Ketill fra Bakkeholm (e. Kjarni) og Magnus fra Bakkeholm (e. Depill). Charlotte starte med Glymur og Sæla i henholdsvis B- og A-flokkur. Endelig er Kirsten også med på startstregen med Laugi.

07-05-2014: Hrafnfinnur fra Bakkeholm solgt

Vores dejlige gummibold Hrafnfinnur efter Hrafntinna fra Bakkeholm og Depill frá Votmúla er solgt til Tine Dahlberg. Vi glæder os til at følge ekvipagen og skønt at vi kan følge Finnur og Tine fra første parket på Bakkeholm.

05-05-2014: Sæla opnåede 6,71 i Stilpas

Der var fart på Bakkeholm-hestene, da der var Drive-in-stævne på Guldsmedegården i dag. Charlottes Stilpas-hest Sæla går mod nye højder og lå til en scoring godt over 7 efter første gennemløb, men lidt mere usikkerhed i 2. gennemløb gav en nyt bedste for Sæla på 6,71. Dermed rykker Charlotte også op i Top-10 i Stilpas. Også Perla havde fart under benene, og gik 8,00 i første gennemløb i Speedpas og lå endnu bedre til i 2. forsøg, da hun sprang i galop. Men skønt at konstatere, at det formen går den rigtige vej. Line satte PR med Ketill fra Bakkeholm i firgang og er nu kvalificeret til at ride sport-A. 

04-05-2014: Svala fra Bakkeholm fik 7,67 i kåring

Saga-datteren Svala fra Bakkeholm opnåede 7,67 ved FEIF-kåringen i Herning i weekenden. Selvom hun gemte en pæn del af hendes pas-kapacitet til en anden god gang, så er vi dog tilfredse med kåringen, som blandt andet gav en samlet bygningskåring på 7,83 (i den lave ende i forhold til Saga's øvrige kårede afkom), men med pæn ridebedømmelse med 8,5 i galop og 8,0 i tølt, vilje og skridt. Svala er efter Kjarni frá Kalfsstödum. Svala er helsøster til hingsten Soldan fra Bakkeholm som er kåret med 7,90. Helbroren Hrafnketill fra Bakkeholm er i dag en super 4-gænger-konkurrencehest for Line, mens den sidste helsøskende Svava fra Bakkeholm endnu ikke har vist sin fulde kapacitet som sportshest og måske også en kåring senere.

01-05-2014: Svala fra Bakkeholm på vej til kåring

Kjarni-datteren Svala fra Bakkeholm (e. Saga) er klar til kåring i Herning. Efter planen bygningsbedømmes og ridebedømmes lørdag med anden visning søndag. Følg med på WorldFengur, hvor kåringerne opdateres online. 

29-04-2014: Fire nye Depill-afkom i 1. klasse - opdateret 

Ved årets første kåring i Tyskland opnåede Bakkeholms gamle kending ærespræmiehingsten Depill frà Votmùla at få yderligere fire afkom kåret i første klasse - tre hopper og en hingst alle avlet af Kronshof og fremvist af Frauke Schenzel. De tre hopper med samlet kåring på mellem 8,21 og 8,25 med Gígja vom Kronshof som bedst. Dermed har Depill med 39 afkom i første klasse levet til fulde op til hæderen som årets avlshingst i Tyskland i 2013. Yderligere en Depill-søn er indtil videre bedømt med 8,16 i bygning og med gode chancer for at nå første klasse. Bakkeholm sætter to Depill-afkom til salg senere i 2014: Hvinur og Magnùs. 

27-04-2014: Sejre til Bakkeholm-heste i juniorstævne

Hrafnketill fra Bakkeholmtog to sejre i juniorstævnet på Nørregård med Line Sofie Henriksens i sadlen. Samtidig blev Line også hædret for hendes ridning med Magnùs fra Bakkeholm og det hele blev afsluttet med en flot 2. plads i T2.

24-04-2014: Til tops på verdensranglisten i pas

En flittig sæsonstart for Charlotte med pashestene Sæla og Perla har banet vejen for en øjeblikkelig førsteplads på årets verdensrangsliste i både Stilpas og Speedpas. Ingen andre ryttere har nemlig flere tællende resultater (minimum 2) i de indtil videre fem worldranking-stævner som er afholdt. Men selv når flere får gang i starterne vil de øjeblikkelige tider ganske givet række til en topplacering langt ind i forårssæsonen. Set over flere års resultater er Charlottes bedste placering en 28. plads i 250 meter pas. Samme klasse, hvor hun i 2013 blev nummer 11. ved VM i Berlin. 

24-04-2014: Fuldt hus hos Spóliant

Spóliant har nu fuldt hus med bedækninger. Det betyder, at hopper som endnu ikke er tilmeldt først kan få plads hos verdensmesteren fra 15. juli. 

21-04-2014: Også sejr til Svala fra Bakkeholm

Svala fra Bakkeholm (e. Kjarni fra Kalfsstödum og Saga fra Solfaxi) er ved at være klar til kåring. I dagens Elitestævne tog hun sejren sammen med Charlotte i V2. Om mindre end 14 dage bliver hun efter planen kåret i Herning. Svala er i øvrigt femgænger og viser mere og mere vilje og fremaddrift, Sæla fulgte flot op i både Stilpas og F1. I Stilpas blev det til en tilfredsstillende 3. plads og i F.1 blev hun nr 2.

20-04-2014: Sejr i V3 til Hrafnfinnur fra Bakkeholm

Hrafnfinnur viste en del af hans fantastiske potentiale i Elite C stævnet i Katulabo, hvor Charlotte førte ham til sejr i V3. Han er en rigtig gummibold med mange af de gode egenskaber fra sin far Depill frá Votmúla. Et dejligt punktum for træningen af Hrafnfinnur, som i næste uge får ny rytter. 

18-04-2014: Seks Bakkeholm-heste til Elitestævne

I Påskedagene rykker seks af Bakkeholm-hestene til Hundested og Stutteri Katulabo, som afholder årets første elitestævne. Charlotte deltager med Hrafnfinnur fra Bakkeholm (efter Depill), Svala fra Bakkeholm (efter Kjarni) og Sæla. Line starter i Sprettur fra Bakkeholm (efter Jarl) og Lif (efter Depill). Endelig deltager Tabita også.

15-04-2014: Velkommen til TIH-træningsstævne

Bakkeholm afholder træningsstævne i Tölt in Harmony i maj i samarbejde med islandshesteklubben Thor. Tilmelding på Sporti. mere info følger.

13-04-2014: 2. plads til Perla og 4. plads til Sol i IsiCup

Forrygende sæsonstart på ovelbanerne for Bakkeholm i svenske Kristianstad i første afdeling af IsiCup. Uden start i 3-4. gennemløb for Perla rakte hendes flotte tid alligevel til en meget tilfredsstillende 2. plads kun 0,06 sekund fra 1. pladsen på en relativ langsom bane. Sol og Charlotte kæmpede side om side med et felt af verdensstjerner i T.2 og avancerede en enkelt plads til en delt 4. plads. I Speedpas endte Perla og Charlotte på en 3. plads 0,27 sekund fra den regerende svenske verdensmester Josepine Birkebro og foran den tidligere dobbelte verdensmester og treer ved sidste VM danske Tania Højvang. I samme klasse fik Sæla også god fart under benene og endte som sekser. Se alle resultater her

13-04-2014: Finalepladser til Soldan og Hrafnketill

De to helsøskende Hrafnketill og Soldan fra Bakkeholm fik et godt stævne i IsiCup. I V2 gik de begge i finalen med henholdsvis Line og Jane. De endte som 4. og 5. Soldan og Jane gentog placeringen i T3, mens Line fik dobbelt sejr i T4 med sejr til Magnus fra Bakkeholm og 2. plads til Hrafnketill.

13-04-2014: Finalepladser til Loa og Kolgrimmur

Mens topeliten var i Sverige afholdt lokalklubben Dyrdilmyri klubstævne, hvor Bakkeholm-rytterne Benedicte og Julie var deltagere. Det gav flere fine placeringer. I T5 blev Benedicte 4. og Julie med Kolgrimmur fra Bakkeholm 5. Benedicte blev 5. i F2 (femgang) og Julie og Loa fra Bakkeholm 5. i V5.

Se alle resultater her

12-04-2014: Prinsesse Sæla DM-klar i F1

Sæla, som tilhører Stald Lysholm, klarede med Charlotte i sadlen i dag DM-kvalifikationskravet i femgang i IsiCup i Kristianstad. 

11-04-2014: Bakkeholm-ekvipager i føring

Dobbelt føring til Line i T4 (T2) med Magnus fra Bakkeholm og Hranfketill fra Bakkeholm, de to hurtigtste tider til Charlotte og Perla i 250 m pasløb, finaleplads til Sol og Charlotte i T2 med 6,70 og endelig gik også Soldan fra Bakkeholm med Jane Simonsen i finalen i V3 med en 3. plads. I morgen fortsætter konkurrencerne ved Kristianstad i Isi Cup. Hjemme i Nordsjælland skal flere andre Bakkeholm-ryttere i konkurrence i Dyrdilmyri's lokalkonkurrence på Nørregård.

10-04-2014: Pas og T2-fokus i Sverige

Line og Charlotte har sat kursen mod Margrethehof i det vestlige Skåne for at deltage i sæsonens første rigtige ovalbanestævne - IsiCup. Det bliver samtidig også første internationale stævne med de nye regler for bedømmelse. En udfordring for både ryttere og dommere. Dagsordenen er i høj grad pas og T2. Charlotte har to pasheste med: Perla og Sæla. Perla skal løbe hurtigløber-distancerne, og Sæla stilpas og F.1. Derudover skal Sol vise i T2, at hun er blevet endnu en tak bedre. Line låne Magnus til primært T2, hvor hun har sat store mål for sæsonen. De deltager også i F1. Derudover har hun også Hrafnketill med i V1 og T2.

31-03-2014: 2012-årgangen viser gode takter

Vi har haft flere af unghingstene på dressurbanen og her viste specielt flere fra 2012-årgangen rigtig gode takter. Du kan se flere billeder og en lille video på vores Facebook-side. 

Se video af  Glymur-sønnen Sokrates

30-03-2014: Ny sejr til Malte og Sol i IHD

To finalepladser og en sejr i børneklassen blev bundlinjeresultatet ved Islandshästens Dag i Helsingborg. Malte sejrede for andet år i træk i børneklassen p åsmukke sol udklædt som jockey med korte bøjler og super stil. I Eliteklassen var sol i aktion igen og hev en 4. plads hjem sammen med Charlotte. Endelig fik også 3. generation Jannike en finaleplads i let klasse for voksne sammen med Hilmar fra Bakkeholm. En fin dag i Helsingborg med gode oplevelser og nye erfaringer.

25-03-2014: 6 ryttere og 8 heste til start i Helsingborg

Islandshästens dag i Helsingborg får stort rykind af Bakkeholm-ryttere på søndag. I børneklassen skal Malte starte på Sol fra Bakkeholm. I den lette ungrytterklasse starter Kath på Isak fra Bakkeholm. I den lette voksenklassen starter Jannike og Hilmar fra Bakkeholm. I mellemungdomsklassen starter Benedicte og Raudstjarni. I Mellemklassen voksen skal Hrafnfinnur fra Bakkeholm præsenteres for interesserede købere af Charlotte. I unghesteklassen skal forårets kåringhest Svava fra Bakkeholm startes af Charlotte. I Eliteklassen kæmper Line og Charlotte på de to halvsøskende Hrafnketill fra Bakkeholm og Sol fra Bakkeholm mod et stærkt felt af internationale ryttere. Endelig afsluttes en lang dag af med showpas, hvor Charlotte og Sæla giver den gas med flyvende pas. Se mere om IHD

24-03-2014: Guide til ny ridebedømmelse

Onsdag eftermiddag er der chance for at høre og se mere om de nye FIPO-regler på Bakkeholm. Den internationale dommer Karin Hassing besøger Bakkeholms ovalbane for at give fif og eksempler på, hvordan reglerne for ridebedømmelse har ændret sig i 2014. Du kan tilmelde dig gennem Bakkeholm Facebook-side.

17-03-2014: Årets første Bakkeholm-afkom

Indtil videre har vi fået seks afkom i løbet af blot et par timer :). Det er vores labrador af bedste afstamning som har fået leveret 3 gule tæver, to sorte tæver og en gul han med en tungtlastet stork med en melding om, at der kommer yderligere en sending med mindst en hvalp. Flere kan købes om otte uger...

16-03-2014: Sejr til Glymur, men svær start for TIH

Det var skønt at se Glymur i fuld aktion i TIH med Charlotte ved roret. Han nød at være i konkurrence og viste sig fra sin bedste side, da han tog sejren i TIH 3 i Thor-stævnet i Roskilde. Sol gjorde det også eminent og leverede et program lige efter bogen - det gav en tredjeplads i Masterclass. Men stævneformen er ny for både ryttere, dommere og arrangører. Det gav sig udtryk ved, at banen ikke blev markeret som foreskrevet og at dommerne måtte øve sig for åbent tæppe. Det blev specielt tydeligt i dommerkommentarerne, hvor nogen dommere missede de helt afgørende forskelle mellem ovalbanediscipliner og TIH. Det fik naturligvis stor påvirkning på resultaterne, men TIH skal starte et sted, og nu er der forhåbentlig flere som har fået blod på tanden til at starte og ikke mindst arrangere. Vi vender tilbage med en stævneinvitation. I TIH1 blev Line en flot nummer to med 5-årige Lif, mens Line missede en finaleplads i TIH 2 med den gamle cirkushest Sprettur, da hun glemte at hilse på dommerne efter endt program. Kolgrimmur var ikke på toppen med Julie ellers var det ganske givet også blevet til en topplacering for dem - se Glymurs program.

13-03-2014: Fem heste med til TIH

Kolgrimmur, Lif, Sprettur, Sol og Glymur starter søndag i det første Tølt in Harmony (TIH) stævne i Danmark. Det sker i ridehallen på Landbrugsskolen i Roskilde. En spændende ny disciplin, der tager afsæt i hesten og harmonisk ridning. Disciplinen er udviklet på Island, som et modsvar på ovaldisciplinerne, hvor den islandske hest kvaliteter tildels forsvinder i den stramme disciplin. På Bakkeholm har vi haft flere kurser med TIH og instruktion fra to af initiativtagerne og glæder os meget til at være med til at udvikle den nye disciplin. 

01-03-2014: Spóliant gav ny titel til Lipperthof

For fjerde gang ud af fem blev vores samarbejdspartner Uli Reber på Stutteri Lipperthof i Tyskland kåret som årets avler af det tyske forbund IPZV. En væsentlig del af begrundelsen var naturligvis verdensmesteren i avl Spóliant vom Lipperthof. Stort tilllykke til Lipperthof og Irene og Uli Reber.

01-03-2014: Depill årets avlshingst i Tyskland

Depill frá Vótmula har uden sammenligning indtil videre givet de bedste afkom på Bakkeholm af alle hingste vi har brugt. I dag blev han kåret til årets avlshingst i Tyskland - vi ønsker stort tillykke til Samantha og Depill, og ser selv frem til, at vi skal fremstille Sæla efter Depill og Saga til kåring - nok i 2015. Vi har i alt avlet ni afkom efter Depill. 

23-02-2014: Tæt på fuld hus hos Spóliant

Efter visningen ved WorldToelt er vi nu tæt på fuldt hus for bookede hopper til Spóliant med i alt 25 reservationer. Vi tager i alt 28 hopper ind i ordinær periode, og åbner op for yderligere hopper efter 15. juli.

22-02-2014: Sæla leverede varen i WorldToelt

Helt uden store forventninger gik Sæla rigtig flot og sammen med Charlotte leverede de et meget tilfredsstillende 5-gangsprogram med en placering som nummer 26. God stævnedebut for ekvipagen. Nu bliver det spændende at følge udviklingen frem mod DM.

22-02-2014: Sól ramte ikke dagen

Det er de små marginaler, der gør forskellen på stor succes og blot stor oplevelse i World Toelt. Selvom Sól ikke var på toppen, så var vejen alligevel banet for en B-finale - hvis ikke det lige var for en dommer, som mente, at Charlotte havde tøjlekontakt på første langside og gav et så stort fradrag, at han lå over1 point lavere end de øvrige dommere (video-optagelserne viser ingen tøjlekontakt). Surt show, men som altid stor oplevelse. 

20-02-2014: Spóliant går avlsshowet i World Toelt

Vi har været lidt usikre omkring verdensmester Spóliants deltagelse i World Toelt, men han får avlsshowet lørdag aften i messecenteret i Odense. Et spændende gensyn - ikke mindst for de mange avlere som allerede har booket plads til sommer. Der er nu kun fem pladser tilbage.

20-02-2014: World Toelt går i gang om et øjeblik

Sæla, Sól og Charlotte er klar til afgang til årets først store sportsevent World Toelt i Odense med deltagelse af store dele af verdenseliten. Sól skal naturligvis gå T.2. Hun var helt på toppen i sidste weekend, men har virket lidt nedstemt de sidste par dag - måske fordi hendes føl er blevet vendet fra. Vi håber på det bedste og en finaleplads alligevel. Sæla som er i ridning for Stald Lysholm er mere uprøvet og forventningen i F1 er først og fremmest et pænt program med en flot pas. Sól skal i aktion tidlig fredag og Sæla sent fredag med finaler lørdag. 

15-02-2014: Smukke Magnús sat til salg

Det er med blødende hjerte, at Charlotte har sat den tredobbelt britiske mesterskabsvinder Magnus fra Bakkeholm til salg. Han er lige nu hendes 5-gangs- og A-flok-hest nummer 1, men afløseren står klar i kulissen, og derfor skal Magnus sælges i løbet af sæsonen. Vi håber dog på, at Charlotte og Line kan nå at få nogle spændende stævneoplevelser med ham inden hun drager til Island til efteråret - se vidoen fra T2 i britisk mesterskab på yuo tube

11-02-2014: Sólvindur fortsat i positiv udvikling

Den 4-års hingst Sólvindur fra Bakkeholm efter Glymur og Saga fortsætter de fine takter i hans udvikling. Altid villig og let i træningen. Se ham frisprunget første gang her

09-02-2014: Sol snart klar til World Toelt

Charlotte starter med to heste til World Toelt i Odense i februar: Sol og Sæla sidstnævnte ejet af Lis Lysholm. Sol er klar og tilbage efter 10 måneder som følhoppe - hun er bedre gående end nogensinde før i T.2. Men startfeltet er også stærkere end nogensinde, så der skal kæmpes hårdt for en B-finale. I 2013 var ekvipagen lige uden for finalerne på 11. pladsen og i 2012 gik de hele vejen til A-finale og en 4. plads - gense foto fra den gang her: World Toelt 2012. Sæla er lidt mere et eksperiment i F.1 og hun er fortsat i træning til pasdiscipliner og Gæingakeppni til forår og sommer. Hun har meget vilje, hvilket kan gøre ridtet i Odense svært, til gengæld kommer det hende meget til gode i pas og på 300 m gæddingakeppnibane.

13-01-2014: Flere salgsheste på vej

Vi sætter snart flere rigtig spændende konkurrenceheste til salg, bl.a. Magnus fra Bakkeholm efter Svört og Depill, hingst kåret i 1. klasse, Svála fra Bakkeholm efter Saga og Kjarni, Hrafnfinnur efter Hrafntinna og Depill, Kolgrimmur efter Svört og Kjarni og derudover måske et par mere. Hold dig opdateret på salgssiden.

12-01-2014: Spóliant kommer til World Toelt

Hvis du ikke nåede at se Spóliant ved VM i Berlin, så får du chancen ved World Toelt i Odense. Vi forsøger at arrangere en lille session for interesserede 

04-01-2014: Ny video med Spóliant

Lipperthof har produceret en flot lille video med verdensmester Spóliant vom Lipperthof. På videoen vises der flere små klip fra VM og kåringer, og samtidig bliver kåringsresultater og afstamning også vist. Se filmen på YouTube

01-01-2014: Nyt avlsår med store forventninger

I 2014 forventer vi stor aktivitet med kåringer med fuldkåring af helsøstrene Svála og Sváva efter Saga og Kjarni, ny kåring af af endnu en Saga-datter Sól med håb om 1. klasses bliver nået og måske af Saga-sønnen Sólvindur. Mest sandsynligt er det dog, at han venter til han bliver 5 år før han fremstilles til fuldkåring. Men samlet skal 2014 gerne blive året, hvor Saga høster en flot afkomskåring. Derudover er yderligere et par Bakkeholm-afkom potentielle kåringsemner allerede i 2014. 

Vi venter blot to afkom næste sommer, da flere af vores stabile hopper ikke længere er drægtige. Men så meget desto større er forventninger til Spóliant, som vi planlægger at bruge på hele otte hopper. Alt i alt et spændende avlsår i vente.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

Verdensmester Jarl fra Midrika kommer til Bakkeholm

Orienteringsridt i Gribskov 2. november

Stormur fra Bakkeholm er solgt til Sussie Riis, Blanshoved, Lolland

Svava fortsætter stimen af sejr med endnu en triumf i Blossis-tævnet og bedst i 4.2

Gummi på vej mod guldet i avl i 2013. Nu underviser han på Bakkeholm

Sæla's store gennembrud som pashest. 6. plads i MEM i 250 meter og med kapacitet til meget mere, og 6. plads i speedpas i ny PR for Charlotte med 7,90

Charlotte og Perla satte ny PR i 150 meter pasløb med 14,68. Det gav også sejren i MEM

Sol og Charlotte på vej mod 23. pladsen i MEM. I NM havde samme præstation givet en 11. plads!

Glymur og Charlotte levede op til alle forventninger og mere til ved at blive nummer fire i NM i B-flok

Charlotte og Glymur med det danske landshold. Charlotte måtte som britte ikke bærer den danske landsholdsjakke men selvfølgelig stor hyldest for den sportslige præstation

Der var fart over feltet, da mormoren dystede mod Simone. Et race som mormoren vand med en snude

Sæla DM-bronzevinder i A-flok

Glymur DM-treer i B-Flok og klar til landshold

Line på vej mod DM-ungrytterfinalen i Gædingakeppni

Perla på vej mod ny roset og DM-5. plads i Speedpas 

Perla på vej mod DM-5. plads i 250 meter pas

Kath leverede med Svala fra Bakkeholm en flot DM-debut i ungrytter-klassen

Glymur klar til DM-finale søndag i B-flok

Sol klar til DM-B-finale lørdag i T2

Sol og Glymur lille følfoster i maven på Tritla. Succes med embryotransfer på Bakkeholm

Svava fra Bakkeholm med Charlotte på vej til 1. pladsen i 4.3

Perla og Charlotte på vej mod 2. plads i Danmarks største islandshestestævne i Bededag i Herning 

Sejr til Charlotte og Glyms i TIH 3 i træningsstævnet på Bakkeholm med Line som to'er på Hrafnketill

Hrafnfinnur fra Bakkeholm er solgt til tine Dahlberg

Svala fra Bakkeholm nu kåret med 7,67

Charlotte øjeblikkelig nummer 1 på FEIFs verdensrangliste for 2014 :-)

Smukke Svala fra Bakkeholm med Charlotte og rød sløjfe for sejr i V2 i Elitestævnet

Søde Hrafnfinnur og Charlotte med rød sløjfe efter sejren i V3 i Elite C stævnet i Hundested

Sol fra Bakkeholm snuppede 4. pladsen i Sverige

Perla på vej mod 2. plads i 250 m i IsiCup

Sæla klar til DM i F1 efter IsiCup i Sverige

 

 

Logi fra Bakkeholm efter Sjoli fra Dalbæ og Glod fra Ormstödum (e. Dynnur fra Hvammi)

Sokrates fra Bakkeholm efter Glymur fra Saudarkroki og Svava fra Bakkeholm (e. Kjarni og Saga)

Malte og Sol fra Bakkeholm på vej til sejren i Islandshästens Dag i Helsingborg

Lilja med otte hvalpe - tre gule og fem sorte


Glymur på vej mod sejren i TIH 3 - men også han fik fradrag fra flere dommere for at nedtagningen fra hurtig tølt  ikke var markant (som i T1) - absurd, når hele meningen med TIH er, at det skal ske på hestens præmisser og nedtagningen skal ske langsomt (øgning og nedtagning som en harmonika) - præcis som beskrevet i dommervejledningen

Sæla, Charlotte og Sól klar til afgang til Odense til World Toelt


Magnús fra Bakkeholm er sat til salg

Sólvindur fortsætter de fine takter i hans udvikling og træning. Her bliver han første gang frisprunget


Spóliant kommer til World Toelt


Ny video med Spóliant vom Lipperthof