BakkeholmIslandske heste
 

Glymur frá Sauðarkroki - afkom

2017 update

Glymur har nu to hingste kåret i første klasse i Danmark. Nemlig Fokus fra Nøddegården, som blev højst kårede 5-års hingst i Danmark 2016 og Solvindur fra Bakkeholm, som blev fløjhingst for de 6-årige hingste til kåring 1 i Herning 2016.

Sammenlagt har Glymurs kårede afkom et gennemsnit på 8,00 (maj 2017)

 

 

 

De første danske årgange efter Glymur er ved at være parat til tilridning. Der har været flere flotte resultater ved følshows, men det er ved de rigtige kåringer, at afkommene skal vise deres værdi. På Island er de første afkom fuldkåret efter de relativt få og små årgange efter Glyms. Det har givet tre kåringer i 2. klasse med Arabi frá Saudarkroki som bedst med 7,92, som ren 4-gænger. Med en bygningskarakter på 8,07 kræver det virkelig meget for at nå 1. klasse. Med 8,5 i tølt og langsom tølt, trav, form, vilje, 8 i galop og 7,5 i skridt gav det en samlet fuldkåring på 7,92.

Fra første årgang i Danmarki er 3-årshingsten Solvidnur fra Bakkeholm vist til bygningsbedømmelse i 2013 med samlet 8,03 og bedste 3-årshingst i hele 2013 i Danmark.

Rigtig mange af Glymurs afkom ser ud som ham selv med flot hals og god rejsnig og lange ben. Farverne er også de samme: Langt de fleste er nemlig røde med enten stjerne, blis, brogede eller blot helt røde. Af dem som ikke er røde har flertallet også fået hans stjerne.

Du kan se Glymur-afkom på flere af de kendte danske stutterier udover Bakkeholm, bl.a. Stutteri Søtofte og stutteri Nøddegården.

Fokus fra Nøddegården efter Glyms toer i følshow. Foto: Nøddegården

Arabi under rytter efter kort tids træning

Glymur-afkom på Saudarkrok

Arabi fra Saudarkroki

Glymur datteren Raudhetta fra Bakkeholm vinder sin første T.3

Raudhetta

Solvindur fra Bakkeholm fløjhingst og højst bedømte 3-årshingst i Danmark i 2013 med 8,03 

Solvindur under rytter allerede som 3-års. Se også en lille video på vores Facebook-side

Solvindur viser gangarter i fri dressur

Glymurs første afkom aktiv i avlen. Arabi fra Saudarkroki i stod i Austur-Húnavatnssýsla i 2010.

    Et er Glymurs første afkom på Island: Arabi frá Sauðarkroki - i følge Sauðarkrok en spændende unghingst med gode bevægelser.

Arabi fra Saudarkroki foråret 2010.

Tilda fra Birkes - Glymur-afkom i Norge

Glymur-afkommet hos Margrethe Engeland i Norge