BakkeholmIslandske heste
   

Nyheder - 2009

 

Nyheder 2008   Nyheder 2007    Nyheder 2006   Nyheder 2005 og tidligere    

18-12-2009: Sne i Gribskov

Sne og sol gjorde Gribskov til et fantastisk eventyr landskab i dag. Hestene nød den kolde luft og sneen ligeså meget som de tobenede. Charlotte havde en skøn tur på Sol fra Bakkeholm efter Depill fra Votmula og Saga. Hun skal kåres næste år og er rigtig godt gående. I morgen står den på juletur med alle Bakkeholm ryttere med efterfølgende julefrokost.

04-12-2009: Gamle Mosa

Smukke gamle Mosa bliver 29 til næste år. Hun har lavet mange gode afkom, bl.a. Andvari fra Himlingeøje. Vi har selv en enkelt 5 års vallak efter hende. Mosa er stadig i fuld vigør, hun bliver redet let og kan godt være en håndfuld i skoven. Derudover er hendes funktion at være kæreste med Glymur, da hun ikke længere kan komme i fol fungerer det rigtig godt. Hun gider dog ikke stå på boks om natten, når han kommer ind. Hvis man har så mange år på bagen som hun har, så må man heldigvis selv bestemme - hun bliver følgelig ude i løsdriften.

 

16-11-2009: Gødningsprøver

Så er det ved at være sidste udkald for efterårets gødningsprøver for orm. Vi laver prøver for 68 kr pr styk. Er du interesseret så ring til Charlotte på 61306722.

 

11-11-2009: Kjarni til Sverige igen

Vi må sige farvel til Kjarni, som igen skal til Sverige. Han har været en skøn ridehest for alle på Bakkeholm, og en prægtig hingst. I vores aftale omkring overtagelsen af Kjarni indgik, at hans tidligere ejer kunne forlange at få ham igen. Det er nu sket. Dermed er hans karriere også slut som hingst, da man i Sverige ikke må bedække med hingste med sommereksem. Vi satser nu på, at en af vores fine hopper efter Kjarni kan føre hans blod videre på Bakkeholm. 

27-09-2009: Sia fik 7,66 i kåring

Nu er Sia klar til salg. Samantha opnåede kåringen 7,66 i Zachow med en flot tölt. en pashest bliver hun aldrig og selvom vi har set hende passe bedre end på kåringen, hvor det blev til beskedne 5,5 i pas, så er vi tilfredse med resultatet efter 3 ugers professionel kåringstræning. Glod med Charlotte var igen tæt på 8,0 grænsen. Rideegenskaberrne blev forbedret, men da bygningen gik lidt ned, så blev resultatet 7,98. I A-flokkur blev det til en 16. plads og i B-Flokkur med Glymur en 15. plads.  Det internationale paschampionat gjorde os en god erfaring rigere. Nu får konkurrencehestene vinterpause.

24-09-2009: Charlotte klar i Zachow

Glod, Glymur, Charlotte og Malte er sammen med Katarina og Caroline - hjælperne fra gården - klar i Zachow tæt på Berlin til årets sidste konkurrence: Det internationale Paschampionat. Glod skal gå både kåring og A-flokkur, mens Glumyr skal går B-flokkur og tölt. Med til kåring er også Sia - Samantha nåede ikke at få Sól klar. 

22-09-2009: Bedækningsæsonen forbi

Glymurs sidste hoppe blev i dag sendt hjem drægtig. Vi mangler svar fra endnu en hoppe.

20-09-2009: Depills stod fyldt op

Der skal nok blive plads, hvis du bliver skrevet op på ventelisten, men lige nu har vi 30 reservationer til Depill. Erfaringen viser, at 10-20% melder fra, når vi 1. januar beder alle om at indbetale 1.000 kroner i depositum.

04-09-2009: Sól og Sia til Samantha

Kåringshopperne Sól og Sia fra vores egen avl blev i dag sendt til Hrafnsholt og Samantha Leidesdorff ved Hannover. Nu venter 4 ugers kåringstræning og derefter kåring i Zachow i forbindelse med det internationale paschampionat, hvor Charlotte også har Glod og Glymur med.

03-09-2009: Struds 4'er igen

Struds blev igen 4'er i sin anden start - denne gang på Århus galopbane. Konceptet var det samme - fuld fart frem og håret tilbage. Føring helt frem til opløbsstrækningen, hvor de nærmeste konkurrenter lukkede hullet og gik forbi.

30-08-2009: DM-guld til Charlotte

Det store smil var fremme efter DM-Gædingakeppni på Nørregård. Charlotte og Glod vandt hendes første DM-guld i A-flokk i en knivskarp konkurrence med Jens Iversen og Dorté Rasmussen. Efter udtagelsen lå Charlotte 4'er, så chancen for medalje var tilstede. Allerede fra første skridt i finalen tog Charlotte og Glod føringen. Bedst først i tølten. Bedst i traven. Næstbedst i passen, bedst i vilje og da de også var bedst i form, så var sejren hjemme. Men som sagt med meget lille marginal og klart den bedste DM-finale. I T2 blev Charlotte og Glod to'er. Det gik hæderligt, men den langsomme tølt er set bedre og så er Glod stadig svær med den løse tøjle. Glymur klarede sig videre til A-finalen i B-flokk som 6'er, men var uden energi, så Charlotte valgte at lade ham få fri - se resultaterne fra DM-Gæd

24-08-2009: Hæderligt resultat for Struds

Struds havde stor energi og fik lov til at komme i front lige fra startboksen og så helt ind på opløbsstrækningen. Han brugte nok lidt for mange kræfter på de første 1400 meter, og måtte derfor lade tre konkurrenter slippe forbi i et tæt opgør. Men han kom på præmielisten, så nu er det planen, at han skal løbe yderligere to løb i efteråret.

24-08-2009: Struds løber i Klampenborg

Så kom dagen endelig, hvor Struds alias Royal Award får debut på Klampenborg Galopbane. Efter lang tid med diverse skader for vores delejede galophest, er trængslerne forhåbentlig overstået. Nu bliver det spændende at se om Cathrine kan få hans lange ben til at gå hurtigere end konkurrenterne på de 1800 meter.  

24-08-2009: Endnu en Glymur-hoppe ifol

Familien Eliasens Sif er i dag scannet ifol, men desværre bliver der næppe føl til Charlotte og Goa. Hun står nu med væske i livmoderen igen. Om et par dage scannes Assers sidste hoppe, og hvis alt får vel, så har han også to ifolede hopper. 

23-08-2009: Harpa fik en Hvinur

Så kom årets sidste føl endelig. Harpa, som går på isolationsfold langt væk hjemmefra Bakkeholm, stod med et fint lille hingsteføl efter Depill til morgen. Harpa har været en af de sidste heste med kværke, og derfor er hun sendt væk hjemmefra med 2 andre hopper med føl. Harpas føl har altid heddet noget med H, så derfor var det oplagt at vælge VM-guld-vinderens navn Hvirnur. Vi når nok næppe at sætte Harpa ifol, da vi gerne vil vente yderligere tre uger mindst inden hun kan få lov til at komme i kontakt med en af hingstene.

18-08-2009: Herkules mor ifol

Herkules fra Pegasus gjorde det fantastisk ved VM med Laura, nu er Herkules mor ifol med Glymur. Det bliver spændende at se, hvad Pernelle og Carsten får næste år. I den kommende uge bliver Sif og Goa scannet onsdag eller torsdag.

12-08-2009: To hopper mere ifol

Svört og Hrafntinna er i dag scannet ifol i Glymurs flok. Goa blev bedækket igår og i dag var ægget gået. Hun er blevet skyllet og så må hun komme ifol. Sif er blevet bedækket hver dag de sidste dage, men Assers to hopper er endnu ikke ifolet. De kommer i brunst om nogle dage.

10-08-2009: VM-guld til Kjarni-søn

Kolgrimmur fra Slätterne og norske Tina gjorde det fantastisk i T2 finalen, hvor hun og Kjarni-sønnen Kolgrimmur vandt guld. Mange kom bagefter og sagde tillykke til os, fordi vi har Kjarni. Vi klapper ham en ekstra gang på mulen og håber, at en af de mange sorte heste på marken bliver lige så god.

Vi heppede selvfølgelig også på Fie og Nökkvi i T.2 B-fimalen, men det øsede ned, og Nökkvi gjorde bare ikke som han plejede i øvelsen med løs tøjle. Derfor blev det ikke til avancement til A-finalen, men i stedet til en 9. plads. Fie blev også placeret i firgangs kombinationen som nr 10. Stort tillykke til hende og Nökkvi. 

07-08-2009: VM-28 i Firgang

I dag gik alt meget bedre. Charlotte viste for hende og Glyms et næsten perfekt program i Firgang. Vi vidste, at det ikke kunne blive helt perfekt i skridt og i den langsomme tølt, men valgte at satse på den hurtige tølt, galop og trav. Der blev virkelig redet i dag, og det gav resultat. Dommerne var ikke helt enige. De bedste var godt på vej til at sende Charlotte tæt op på  B-finalen, mens andre gik noget lavere. Alt i alt gav det en 28. plads, og efter sigende den bedste score som en britte har opnået i et VM i Firgang på i alt 5, 87. Vi havde alle håbet på, at den britiske mester Jemimah skulle gøre det endnu bedre, men hendes hest havde igen en virkelig off-day. Nu er der bare en britte som mangler en disciplin - unge Laura, som skal ride speedpas søndag. Vi ser alle fremad - alle på holdet glæder sig til de næste stævner, og der tales om at tage sammen til paschampionat i Tyskland sidst i september.

06-08-2009: Charlotte og Glymur i ilden

Torsdag var Charlotte og Glymur inde og ride T.1. Glymur var god i opvarmningen, der var dog mange insekter, som stak og irriterede. I selve klassen kom Charlotte til at ride for hurtigt i det langsomme tempo og Glymur sprang op i galop under den frie tølt - ØV ØV ØV. Dommerne var meget hårde og det lykkedes at opnå den hidtil laveste score i T.1 for Charlotte og Glyms:-(. Som en af de andre på holdet bagefter sagde: Velkommen til at ride på det britiske hold, hvor man altid starter med minus i bagagen.

Den anden britiske T.1 rytter Jemimah Adams, var også meget uheldig. Hendes hest blev stukket efter den langsomme tølt, den snurrede rundt og krydsede sit eget spor - et rødt kort.

Senere i dag er det Svalas anden runde i rideegenskaber for avlsheste og bagefter Laura i stilpas.

Vi håber meget, at det kommer til at gå bedre for os i morgen i 4.1

04-08-2009: Flot resultat for Kjarni-søn

Kjarni-sønnen Kolgrimmur for Slätterne var helt fantastisk i T.2. Han har tidligere været vist som T.1-hest af sin norske ungrytter. Men debuten i T.2 var imponerende, og med kvalifikation til A-finalen, er det anden gang, at hingsten når op blandt de allerbedste. Det skete også ved VM i Danmark, hvor han blev 5. i Firgang. Charlotte får hård konkurrence af ham på torsdag. Set med avler-øjne så kan vi også glæde os over, at Anne Sofie Nielsen sammen med Nökkvi fra Ryethøj nåede frem til B-finalen efter en flot indsats. Vi har stadig en del afkom efter Nökkvi. Tirsdagen bød ellers på lidt let træning for Glymur og Charlotte, og så samvær med det britiske landshold, som nu har haft både en avlshest i aktion og to sportsryttere. Specielt Mike Adams gjorde det fantastisk flot med en 14. plads i T.2 og hans bedste score internationalt. Onsdag er der avl og Femgang, hvor Laura skal i aktion.

03-08-2009

Den første hest fra det britiske hold har været i ilden. Det var Svala fra Witchampton, en avlshest. Hun er avlet af Mike og Elisabeth Adams, som ejer det sted, vi var og ride britiske mesterskaber. Hoppen var til bygningsbedømmelse og fik 8.16. Det vil sige, at hun næsten bevarede sin bygning fra tidligere på trods af medvirken af en vis dansk kåringsdommer!!! Hun ligger derfor på tredjepladsen i sin gruppe  - ikke dårligt af den første britiske avlshelst til VM nogensinde 

Første træning på ovalbanen gik fint. Konkurrencenerverne er begyndt at melde sig. Men hest og familie har det godt. I aften er der nationernes aften, hvor vi skal servere britiske lækkerier... 

01-08-2009

Vi er nu midt i VM-lahnd :-). Resten er turen gik fint i går. Hest, barn og rytter klarede turen rigtig godt. Glymur er indkvarteret i en fin boks og har fået fold med udsigt til alpetoppe, skråninger med køer og klokkeklang. Vi bor på et pragtfuldt Gasthaus - et rigtigt schweitzer alpehus med endnu bedre udsigt end Glymur. Efter en god nats søvn har Charlotte og Glymur nu prøvet VM-banen. Fantastisk arena. Og Glymur har taget turen bedre end vi turde håbe på. Stemningen i den britiske lejr er fantastisk og vi har det rigtig hyggeligt. Kort og kort - vi har det dejligt, og glæder os til, at Charlotte på torsdag skal i aktion. Andre skal i aktion allerede mandag. Vi har også fået en blog for det britiske team på hjemmesiden, så nu får vi også en masse besøg fra den anden side af kanalen.

30-07-2009: VM i sigte

Frankfurt am Main på højre hånd og Schweiz yderligere tre timer forude. Med en spisepause, en træktur med Glymur og grænsepapirer, så forventer vi at ankomme til Brunnadern i det østlige Schweiz omkring klokken 18.00. Dagen er startet tidligt fra vores overnatning på Hrafnsholt, hvor Koki tog imod sent i går. Glymur har overnattet i den flotteste boks han nogensinde har stået i og han er i fin form. Malte har været alt legetøjet igennem flere gange og tager nu et powernap, så han snart er klar til at underholde igen.

28-07-2009: +2 og en dag til afgang

I morgen begynder vi vores VM-blok. Kursen sættes først mod Hrafnsholt hos Sammantha og Koki, og derefter Brunnadern og VM i Schweiz. Glymurs hopper er flyttet hjem til Bakkeholm, og yderligere to blev i dag scannet ifol.

26-07-2009: Yderligere to ifol

I dag var 100 procent af de scannede hopper ifol. To af vores egne. Gamle Totten var ifolet med Glymur efter bare et spring Dejligt, når vi ved, hvor svært hun har haft ved at komme ifol. Følgende hopper venter føl med Glymur næste år: Saga fra solfaxi, Stjörnadis fra Bakkeholm, Tribra fra Rip, Björg fra Søndermarken og Freyja fra Hallisgård. Inden vi tager til Schweiz skulle vi gerne scanne yderligere tre ifol. Og så var Mette og Klaus hoppe til Kjarni også ifol.

Knærken blandt vallakker og hingste er der stadig, men det ser ud til, at vi om nogle dage kan sige, at vallakkerne er sygdomsfri. Hos unghingstene kommer det til at trække ud, hvis vi er så heldige at lille Alfur klarer den. Han er hårdt ramt. Kommer han igennem det værste, vil han trækkes med det i lang tid. Hingste og vallaker er alle nu sendt væk fra gården, så om en måneds tid kan få en normal hverdag på gården.

21-07-2009: VM-forberedelserne går fint

Trods bøvl med, at konkurrencehestene ikke står hjemme på Bakkeholm på grund af sygdom blandt unghingstene, så går det fint med Glymurs VM-forberedelser. Træner Fie ser fremgang, og Charlotte er optimist. Torsdag i næste uge sættes kursen mod VM i Brunnadern i Schweiz. Du kan nu se alle deltagere i VM på FEIF's hjemmeside, heriblandt det britiske team og Charlotte.

21-07-2009: Saga ifol med Glymur

Vi fik endnu en af vores egne hopper scannet ifol med Glymur - altid stabile Saga. To af de øvrige hopper er gået om - Charlottes og den ene af Assers. Milles hopper til Kjarni er ifol. Og så fik Tritte et meget smukt rødt hoppeføl med blis efter Depill. Hun blev folet på den store unghoppefold i Bakkeholmgårds jorde - uden problemer. Forleden fik Christina's hoppe på Bakkeholm også et fint hingsteføl med navnet Teitur.

18-07-2009: Endnu en hoppe ifol

Endnu en hoppe er scannet ifol hos Glymur. Vi scanner hopper hos Kjarni og Glymur mandag næste gang.

13-07-2009: 4 Depill-afkom VM-klar

Udover Samanthas to hingste Farsæll fra Hrafnsholt (byg: , rid , samlet) og Frami fra Hrafnsholt (byg: , rid , samlet), kommer der også et Depill-afkom fra Holland i avlsklassen og endelig stiller  det højstkårede Depill-afkom (8,60) sølvmedaljevinderen fra 2005 Hrannar von Svada-Kol-Kir til start i femgang og en tølt-klasse.

12-07-2009: Glymur-hopper ifol

Emilie og Ole Skipdal og vi på Bakkeholm går nu og glæder os til de første Glymur-afkom næste år. To hopper blev scannet ifol, mens Charlottes ikke var ifol i denne omgang. Milles hos Kjarni var desværre heller ikke ifol. De er begge blevet bedækket i den efterfølgende brunst. Alle hopper hos Glymur er nu blevet bedækket mindst 1. gang. Hvad angår sygdommen hjemme på gården, så er intet nyt, godt nyt. Ingen nye syge heste, men unghingstene døjer med høj feber.

11-07-2009: Vallak-folden feberfri

Det går fortsat fremad. Vallak-folden er nu stort set feberfri. Da vi nu også ved ganske sikkert, hvordan smitten er landet på Bakkeholm. En hest på vallak-folden ankom 1. juni som rask smittebære. Unghingstene døjer stadig med feber, og flere og flere af hestene går med store bylder, som unægteligt får det til at ligne kværke, selvom vi indtil videre også har fået et negativt resultat på dette. Vi isolerer i dag helt vallakker og hingste fra hinanden, så vi ikke får en ny runde med feber hos vallakkerne.

10-07-2009: Depill forlænger i 2010

Vi har aftalt med Samantha, at vi forlænger perioden for Depills besøg næste år, hvis der kommer endnu flere tilmeldinger til ærepræmiehingsten. Depills afkom er i øvrigt rigt repræsenteret ved de tyske mesterskaber i weekenden. Samantha deltager i sportskonkurrencerne med tre stykker og samtidig er der flere med i avlskonkurrencen, hvorfra de tyske avlsheste til VM skal udtages - følg med i DIM

10-07-2009: Hopper scannes lørdag

Vi scanner i weekenden Charlotte og Ole's hopper hos Glymur og Milles hos Kjarni. Vi satser på, at alle er drægtige selvom både Milles og Charlottes har vist interesse for hingstene. Dog kun meget kort, så vi håber. I forhold til smittes hos unghingste og vallakker, står udviklingen stille. Smitten er tilsyneladende effektivt isoleret. Det betyder også, at drægtige hopper hos Kjarni og Glymur kan sendes hjem i næste weekend, hvor der er gået 3 uger fra de syge heste blev isoleret fra alle øvrige heste.

08-07-2009: Mange Depill-afkom

Vi får nu løbende information fra glade hoppeejere, som er blevet ejere af smukke Depill-afkom. Send gerne fotos, så forsøger vi at samle dem. Nu er der kun en ledig plads tilbage i Depill stod næste år. Vi laver venteliste - erfaringen er, at 20 procent når at ombestemme sig. Tjek om du er på reservationslisten

07-07-2009: Det går fremad

Vi kan ånde lettet op. Smitten har ikke spredt sig. Vi har fået svar på den første test. Det var ikke influenza, men det ligner nu meget kværke hos vallakker og unghingste. Vi venter svar på en test i næste uge. Alle raske heste er flyttet langt væk fra foldene med smitte, så nu lysner det også for Charlottes VM-deltagelse. Glymur er aktiv med bedækninger, og nu er der bare en hoppe som endnu ikke er bedækket. Kjarni skulle gerne være klar med alle hans hopper.

04-07-2009: Flere er blevet friske

Et par vallakker og et par unghingste er tilbage på normal temperatur, men tilgengæld er der nu kun en som slet ikke har vist tegn på smitte. Vi har nu også adskilt unghingste og vallakker, da unghingstene fortsat ikke er lige så hårdt ramt som vallakkerne, selvom de har delt vand. Men ingen tegn på smitte på andre folde. Der tages temperatur på alle heste på vallak, unghingste og hoppefolden hver dag. Vi tjekker hopperne specielt, fordi de indtil for 7 dage siden græssede tæt på vallakkerne. Det er overraskende, at ingen har vist sygdomstegn på den fold. Glymur bedækker flittigt - alle hopper er snart bedækket.

02-07-2009: Intet nyt er godt nyt

Vi har tirsdag sendt en prøve afsted for at kunne bestemme, hvilken virus det er. Men indtil videre er det fortsat kun vallakker og unghingste som døjer med høj feber - og ingen tegn på smitte på andre folde.

30-06-2009: Surt, surt. Afbud til DM

Skæbnen er hård. I dag konstaterede vi høj feber på unghingstefolden og i vallak-flokken. Alt tyder på influenza - smitten har spredt sig meget hurtigt og stort set alle står med høj feber. Det betyder desværre afbud til DM for Charlotte, selvom hverken Glod eller Glymur har vist tegn på smitten. Mandag satte vi gang i den helt store hesteflytning. Alle hopper til Glymur plus hingsten selv er nu flyttet næste 1 km væk fra gården for på den måde at prøve at undgå, at smitten spreder sig. Alle heste er inddelt i små flokke med god afstand. Nu venter vi spændt på den næste uge. Er det influenza skal det gå hurtigt, og så er chancerne for VM-deltagelse stadig gode. Alle hoppeejere får direkte information. Den gode nyhed er, at Glymur har vist sig rigtig god i stodet, hvor vi nu har sluppet ham med hopperne med føl ved siden.

21-06-2009: Udsolgt hos Glymur

Glymur er nu fuldt booket for 2009 - kun hvis det er hopper som kommer efter VM i august kan der eventuelt blive plads. Der er mulighed for at reservere plads til 2010. Magnus har plads til endnu en hoppe, og Kjarni kan tage et helt harem :-)

21-06-2009: Sejr til Sia

Hun skulle have startet i en anden klasse, men det var forsent at komme med ændringer. Derfor tog Sia i dag en sikker sejr i Dyrdilmyris klubstævne i T.8.

21-06-2009: Flere føl efter Depill

Nu går det stærkt. Sidsel og Helene fra Tåstrup har fået et sort hingsteføl efter Depill og dagen efter fik Trine fra Hedehusene et rødt hoppeføl. Årets tre første føl på Bakkeholm har fået navne. Sagas røde hoppeføl skal hedde Sæla, Tibra's lille fyr som blev født midt i al regnvejret skal hedde Depill og endelig skal Svört sorte hoppeføl hedde Dimma. Næste forventede foling er fra Hrafntinna, som netop er hentet hjem fra sommerfolden på Bakkeholmgård.

20-06-2009: Hoppeføl efter Depill

Årets andet hoppeføl efter Depill blev midt på formiddagen folet af Svört. Et stort flot og sort føl, som var på benene efter meget kort tid, og som straks begyndte at die. Hun  har en BLUP på omkring 113-114. 

15-06-2009: Tibra fik hingsteføl

En sød lille - meget lille - sortbrun fyr så i dag sin mor Tibra for første gang. Stor lykke på Bakkeholm for, at alt gik vel denne gang for Tibra, som har ventet i fem år på det dejlige føl. Efter tre sæsoner med infektion i børen, et dødfødt føl, så var det dejligt i dag at se den lille livsstærke fyr går på benene for første gang. Han er i øvrigt vores eneste føl efter Kjarni i år. Nu venter der yderligere fire føl efter Depill.

10-06-2009: Bakkeholm under vand

Næsten 150 mm vand på 30 timer fik Tingjhuseåen til at gå oven vande. Vandhøjden på flere af græsningsfoldene blev i dag målt til næsten 1,5 meter. Lige nok til en frisk svømmetur for Charlotte og Glyms på stien ned til skoven.

08-06-2009: Charlotte til VM med Glyms

Stor glæde hos Charlotte. Hun er udtaget til VM for Great Britain på både Glyms og Glod, med Glyms som 1. prioritet. Vi venter spændt på at se resten af holdet.

04-06-2009: Britiske Mesterskaber

Se billeder, see pictures

BLOG Dag 6 - Sølv i T.1

 Glymur gik rigtig fint, men var meget træt til sidst i den frie tølt. Det blev dog stadig til en fin andenplads i T.1. Klassen blev vundet af Jemimah Adams, som også vandt 4.1. Det samlede resultat for hele stævnet er dermed: 3 sølv medlajer, 2 bronze og en enkelt fjerdeplads.

Vi er nu på vej hjemad med to rolige heste, som står og guffer hø i traileren, mens vi holder i kø på ringmotorvejen rundt om London! Farvandsudsigten siger forholdsvist roligt vejr, så hestene slipper for alt for meget gyngeri på færgen.

Det har været en dejlig tur, vi har været på, og vi vender hjem trætte og mætte med indtryk. Hestene glæder sig vidst også til hjemlige omgivelser og til en velfortjent ferie

I løbet af ugen vælger udtagelseskomitéen landsholdet til VM. Både dommere og medlemmer af den britiske sportskomité mener, at Charlotte har en god chance for at blive udtaget med begge heste, evt. kun den ene. Største problem er holdsamlingen, som muligvis kommer til at ligge i DM - weekenden. Der har været lidt forskellige udmeldinger omkring hvorvidt Charlotte skal have sin egen hest med på denne samling. Hvis britterne mener, at dette er nødvendigt, bliver der ingen VM deltagelse for vores vedkommende, da vi ikke vil udsætte hestene for endnu en tur til England. Vi får se...

 

BLOG Dag 5 - Sølv i 4.1 og 5.1

Det blev meget tæt, men Glod sprang ud af tølten til sidst, da der blev redet med løs tøjle. Det kostede mange point. Det samme skete for Mike Adams, og det betød, at resultatlisten blev vendt op og ned. Charlotte endte som treer og var lidt utilfreds. Det var så tæt på, og var det ikke gået galt til sidst med løs tøjle, så havde det første britiske mesterskab været i hus. Nu mangler bare T.1. Heste og rytter er ved at være godt trætte.

Nu er finalerne igang. Charlotteog Glymur startede dagen med en spændende opgør med Jemimah Adams. Efter en lidt langsom start i tølten kom Glymur godt igang. Men Jemimahs hest var klart bedre i tølten, og dermed blev det til sølv til Charlotte.

Kort tide efter var der finale i 5.1. Charlotte var meget spændt. Hun har ikke tidligere fået galop og pas på venstre volte. I dag lykkes det, og det gan endnu en spændende match med Laura - en fantastiski dygtig ungrytter, som tidligere har vundet Youth Cup. Bare vendt og se - hun skal nok nå langt i VM's ungrytterklasse. Charlotte måtte endnu en gang tage til takke med sølv, men hun var meget tilfreds med egen præstation og ikke mindst Glod. Om et øjeblik er det T.2, der gælder. Det er briternes bedst disciplin, så det bliver svært at gentage sølvet her. Men bronze vil også være smukt :-)

Dag 4 - Finalepladser i T2, T1, 5.1 og 4.1

Så kom DM-kvalifikationen på plads i 5.1. Glod og Charlotte opnåede deres indtil videre bedste præstation i femgang. Det var endnu ikke perfekt, men passen er blevet mere sikker med lettere klokker, og så var de øvrige gangarter ok. Tølten lidt pas-agtig, men det rakte alligevel til en foreløbig 2. plads med en marginal føring til Robin. Det bliver dog svært for Charlotte i morgen, da flertallet af ryttere vil ride på Glod's svage volte. Så der vil være tilfredshed, hvis hun giver de øvrige konkurrence i morgen. Nu venter rytterfesten - og det er fortsat fantastisk hyggeligt i Dorset. Charlotte synes ved slutningen på stævnedagen, at det nok har været hendes bedste dag på islændere indtil videre.

Glymur klarede sig rigtig fint i 4.1 selvom Charlotte kom til at ride ham på hans dårlige volte. Der er vidst stadig lidt for meget ammehjerne:-). Han ligger på en forløbig andenplads med 5.93 point. Endnu er han ikke så langt i sin ovalbanetræning, at han kan gå fri tølt gennem hjørnerne på højre volte. Derfor måtte der rides middel tempo i tølten, og det trækker jo noget ned. Klassen føres af Jemimah Adams med 6.13. Glymur har dog gjort et godt indtryk på mange, og de er rigtig kede af, at han skal med tilbage til Danmark. Vi er blevet spurgt adskillige gange, om ikke han kan blive - bare i et par uger, for der er mange hopper til ham.

 Dommerne var lige så uenige som de plejer at være, når Glod og Charlotte går T2. Det er i øvrigt en klasse som briterne er rigtig dygtige til. De hårdeste konkurrenter er ikke overraskende de rutinerede landsholdsryttere Mike Adams og Iris Ashmann. Charlotte var godt tilfreds med 5,67 - Lars' synes, at hun blev dømt lidt ned, som hende den nye i klassen:-). Fire i udtagelsen med Iris's to heste og Mike med en foran. De bliver også svære at nå i finalen, men Glod plejer at vokse med opgaven.

I T.1 var det også taktikken at ride sikkert. Det lykkes, og Glymur lavede ingen større fejl, men prisen var, at lidt at vildskaben og farten blev gemt til finalen. De kan bare vente sig. Foran er efter udtagelsen endnu en gang Mike og førende datteren Jemamih. De gik faktisk godt. I toppen er kvaliteten ok, der er bare slet ingen bredde. Om et øjeblik gælder det speedpas. Så kan den skøre røde hoppe for lov at løbe. Vi vender snart tilbage med mere nyt.

Dag 3 - Mesterskabet er igang 

 Det vigtigste først. Charlotte kan smykke sig med den første medalje. Fredag aften blev der redet Stilpas og Charlottes indsats med Glod blev belønnet med en bronze. Mester blev Mike Adams -. han er i en klasse for sig selv i pas, og holder et pænt internationalt niveau. For Charlotte var det vigtigste at få vist pas, så dommerne inden 5-gangen ikke er i tvivl om, at Glod kan det der. Selve øvelsen blev gennemført helt safe med et første gennemløb, hvor Glod blev lagt direkte fra tølten. Det giver selvfølgelig fradrag - 0 fra den første dommer, men altså også en placering. I andet gennemløb blev hun lagt korrekt, men der komme ikke helt det ønskede tempo. Samlet karakter 4,17. Efter konkurrencerne var det skønt bare at skulle køre 10 km til familien Cook til dejlig middag, hyggeligt selskab og en god seng at sove i. Vi glæder os til dag 4.

 

Dag 2 

Vi kom fint ombord på færgen i går aftes. Der var en del larm, hvor hestene skulle stå, men luften var fin og det var i agterstavnen, hvilket betød at de ikke mærkede søgangen så meget. Hestene tog hele sejlturen i fin form, de spiste alt deres foder og drak også noget vand.  Glod synes det var griner at stå og kigge ud på de andre biler på færgen, mens Glyms havde mere travlt med sit hø.

De tobenede slappede også af på overfarten, selvom der var en del søgang. Der var ingen der skulle se nogen papirer på hestene i Harwich, så det gik hurtigt igennem tolden. Det er sværere at slippe ind til et islænderstævne end ind i Storbrittannien:-)

Til morgen fik hestene massage for at bløde musklerne op, og så er de blevet motioneret for hånd i tyve min. inden vi fortsatte turen mod Dorset.

Malte sover i sin autostol efter at have guffet en halv banan og et halvt glas ris-frugt halløj. Vi befinder os lige syd for London og indtil videre meget glade for, at alt er gået så godt som muligt. Vi er spændte på at se stedet , hvor mesterskaberne afholdes og håber (no offense Sanne og Ivar) at banen er større end på Fogedgården!!

03-06-2009: Britiske Mesterskaber

Dag 1

 Vi er nu på vej til Storbrittanien, hvor Charlotte skal deltage i de britiske mesterskaber med Glod og Glymur (hun er britisk statsborger). Mesterskabet rides i Dorset, kun 11 km fra Charlottes faster, hos hvem vi alle tre skal bo.

På nuværende tidspunkt er vi 4 km udenfor Esbjerg på vej til 20 timers sejltur til Harwich. Hestene har fået hvil i tre timer, er blevet redet let, og står nu på hver deres fold og hygger. Vi har lånt en stor trailer af Torben (smeden), så der er masser af plads til hestene under sejlladsen. Vi regner med at ankomme omkring kl 17 i morgen eftermiddag.

De første discipliner starter fredag aften, hvor Glod skal starte stilpas. Vi håber at kunne opdatere denne blog løbene.

 

01-06-2009: Glyms på Nørregård

Der var masser af klapsalver, da Glymur gav den fuld gas i hingsteshowet på Nørregård på den afsluttende dag af Pinsestævnet. Efter en uoplagt præstation i sportskonkurrencerne var han helt på toppen under showet, og for publikum var det selvfølgelig et ekstra plus, da Charlotte som vanligt slap tøjlerne i fuld galop. Glod fik fantastiske karaktere af nogle af dommerne i T.2-finalen - ja helt oppe på 7,5 i snit hos en af FEIF-dommerne, mens en anden troede, at hendes tølt var pas. Når vi ser fotografierne er det smuk tølt i højeste tempo.

28-05-2009: Hoppeføl efter Depill og Saga

Så kom folingssæsonen igang på Bakkeholm. Sidst på eftermiddagen folede Saga et smukt rødt hoppeføl. Vi sørger snart for foto af den nu fjerde hoppe efter Depill på Bakkeholm.

18-05-2009: 4-gængerhingste til show

Glyms og Kjarni deltog i Hingsteshow-traditionen på Hedeland. Glyms har aldrig gået bedre, men Kjarni tog sig i den frie tølt, og i timerne efter var vi bange for, at han var blevet alvorligt skadet. Heldigvis viste det sig næsten morgen, at han var stort set haltfri og kunne lukkes sammen med hopperne igen. Glyms var heldig og redde sig et par bedækninger efter den fine visning - se flere fotos fra Hingsteshowet på Megapixel og hos Disavang.

17-05-2009: Glod og Glyms DM-klar

Ved Elitestævnet på Katulabo i Hundested fik Charlotte og hestene Glod og Glymur deres gennembrud. Sejr i 4.1 til Glyms, firer i T.1 med Glyms og to'er i T.2. 5.1 kunne nemt være gået samme vej, men de øvrige finaledeltagere foretrak venster volte - og den fungerer ikke for Glod i galop og pas. Derfor det ikke til topplacering der. Samtidig betød de gode resultater, at Charlotte nu er DM-klar i T.1, 4.1 og T.2 - se alle resultaterne. 

15-05-2009: Parasitkontrol Spørgeskemaundersøgelse

Hvad ved du om parasitkontrol? Ved vi mere end amerikanerne og tyskerne? Hvad skal parasitkontrol koste? Deltag i undersøgelsen på: www.iph.life.ku.dk

Det er dyrlæge og islandshesterytter Martin Krarup som forestår undersøgelsen, hjælp ham ved at udfylde spørgeskemaet

 

05-05-2009: Magnus i Herning

Magnus klarede sig godt i Herning. Han fik domsordene: Muligt hingsteemne, bør genfremstilles og en samlet karakter på 7,92 med hjem. Han fik bl.a. 8,5 for hals, og 8 for hoved, overlinje og proportioner. Da vi ved, at hans gangarter er væsentlig bedre end hans bygning, bliver det meget spændende at kåre ham næste år - se mere om Magnús og hans kåring. Og så blev Glymur kåringsbekræftiget og er nu klar til hopper. 

29-04-2009: Kåringsforberedelse

Sorry. tiden har ikke rakt til opdatering med stævneresultater for Glyms, Glod og Sia i april. Det er gået ganske pænt og hele tiden fremad. Det som lige nu venter er kåring i weekenden. Glyms skal kåringsbekræftes. Du kan se ham på dyrskuepladsen i Herning fredag. Mere spændende er det, at Depill-sønnen Magnús fra Bakkeholm skal bygningsbedømmes. Han er allerede en pæn hest. Men det som bliver afgørende spændende er næste år, hvor han forhåbentlig skal fuldkåres. Han har nemlig de dejligste gangarter kombineret med det bedste sind. Magnús er efter 1. klasses-hoppen Svört.

30-03-2009: Babyjagt

Sprettur med Charlotte, Holmi med Caroline, Bastian med Katharina, Fie med Denise og Nelly med Sanne deltog søndag i babyjagten i Ølstykke. Vejret var perfekt og humøret højt. Springene var dette år lavet lidt større, hvilket især Sprette syntes godt om. Han klarede sig igen i år fejlfrit over alle forhindringer. En super springer:) 

23-03-2009: Salgs- og hingsteshow

Kjarni viser tölt i weekenden ved Dyrdilmyris store salgs- og hingsteshow på Helsinge Ridecenter. Samme dag viser vi også Kjarni-afkommet Markus fra Bakkeholm i salgshowet.

17-03-2009: Depill bedækker i 2010

Stor efterspørgsel efter Depill i forlængelse af sejren i afkomskonkurrencen i Worldcup på Fyn og ærespræmien for afkom i 2008 betyder nu, at Depill for 5. gang vender tilbage for at dække på Bakkeholm i 2010. Mere information følger. Du skal vente, at bedækningsprisen ligger højere end i 2008, mens ellers venter vi, at vilkårene er som i 2008 - læs mere om Depill.

15-03-2009: Depill hædret

Årets avlshingst i Tyskland 2008 og bedst i afkomssamlingen ved Worldcup på Fyn for nogle uger siden. Flot hæder til Depill, som overraskende nok har været med til at få mange til at åbne øjnene for Depill's fantastiske egenskaber. At Depill er en ener fik han allerede papir på i forsommeren, da han fik ærespræmie for afkom på Osterbyholz-kåringen. Depill frá Votmúla har fire gange bedækket hopper på Bakkeholm. Læs også Depills saga.

17-02-2009: Verdens bedste i ...

Som hingsteejer skal man jo finde et eller andet, hvor handyret i haven er verdens bedste. Vi vil ikke holde os tilbage. Lidt scanning af resultaterne fra kåringer i 2007 og 2008 viser, at Glymur blev højst-kårede 4-gængerhingst på Island i 2007, og i 2008 blev han bedste 4-gængerhingst i gruppen af 7 år og ældre hingste på Landsmót - se de bedste 4-gængere fra Landsmót 2008.

05-02-2009: Nye fotos af Glymur

Vi har fået fem meget flotte fotos af Glymur fra Landsmott i 2006. Fotografierne er taget af Lars' tidligere kollega på Islandshesten Ingela Bjurengård fra Broncophoto. Fotografierne er lagt ind på siden med fotos af Glymur.

04-02-2009: Glymur til Thor-stævne

Selvom der er stadig er langt til foråret, så har Charlotte allerede planlagt deltagelse i en række stævner med Glymur. Efter planen stiller de første gang til start i Thor's Påskestævne først i april. Vi opdaterer løbende Glymurs sportskalender.

03-02-2009: Heste fra Bakkeholm

Vi har endelig fået opdateret oversigten over Bakkeholm-afkom. Til sommer runder det 50 heste med efternavnet Bakkeholm. Se oversigten. Se Heste fra Bakkeholm.

18-01-2009: Glymur på Bakkeholm

Klokken 04.00 til morgen ankom Glymur til Bakkeholm efter næsten 20 timers rejse fra Island over Norrköping, men var heldigvis helt frisk og hilste pænt på damerne i stalden tidlig søndag morgen. Det er dog også tydeligt, at Glymur har stået stille siden vi besøgte Island for 6 uger siden, så når han om nogle uger startes op, så skal der igen bygges lidt flere muskler på.

09-01-2009: Kjarni-hingst i 1. klasse

Helt tilfældigt har vi set, at Kjarni-sønnen Fengur frá Saudarkroki pludselig har fået enorm fremgang på Island. Dels har flere af de større stutterier på Nordisland brugt Fengur flittigt i de sidste par år, dels blev han i august kåret i første klasse med en stribe af 9-taller og samlet 8,35 i rideegenskaber som 4-gænger. Ikke dårligt. Læs mere under Kjarnis afkom.

07-01-2009: Nok et norsk afkom

Norske Margrethe har fundet frem til endnu et norsk Glymur-afkom. Hendes gode bekendte har et smukt hoppeføl efter Glymur som er lagt under fotos af afkom.

05-01-2009: Hjemmeside opdateret med info om Glymur

Vi har nu opdateret hjemmesiden med information om Glymurs afstamning og kåring. Samtidig har vi samlet lidt fotografier af Glymur ved kåring og fundet fotos af lidt af hans afkom.

02-01-2009: Glymur kommer 17/1

Så er der bestilt plads på flyveren til Norrköping 17. januar til Glymur fra Sauðárkróki. Boksen er gjort klar på Bakkeholm, og planen er, at han skal gå med vores unghingst Mágnus fra Bakkeholm.  

 

 

 

 

Sol fra Bakkeholm poserer i vinterlandskabet. Hun har fået at vide, at hun skal stå stille, så det gør hun!

 

Sådan skal en ældre dame se ud

Kjarni og Charlotte i vandet i Tisvilde. (Malte er også med, da Charlotte er i 8. måned!!)

Sia fra Bakkeholm med Samantha Leidesdorf

Glymur er helt oppe at køre over at være i Zachow!!!:-)

Struds og Cathrine Weilby debuterer på Galopbanen. Foto Deborah

Hvinur fra Bakkeholm efter Depill og Harpa

 

VM-land set fra luften nogle dage før gæsterne begyndte at ankomme

Farsæll er den ene af flere Depill-afkom som deltager i VM i avlsklassen. Hrannar er blandt favoritterne i 5.1

Tibras hingsteføl og Malte - den ene har lært at stå selv

Charlotte og Glyms på badetur på stien ned til skoven. 150 cm vand over daglige vande :-)

Charlotte og Glod i T2 finalen

Glod og Glyms på Englands-tur i Torben Smeds store trailer. Vi har selvfølgelig glemt udstyr til kameraet, så vi dækker begivenheden med lidt mobiltlf.fotos.

Glymur i fri tölt ved Hingsteshow 2009

Charlotte og Glyms vandt 4.1 i Elitestævnet og er klar til DM Rid

Magnus charmer fotografen:-)

 Magnús lufter sig selv på ridebanen. Fredag bliver han bygningsbedømt i Herning.

Sprettur efter en veloverstået jagt, alle forhindringer (ca 47) blev sprunget fejlfrit

     Depill frá Votmúla er kåret som årets avlshingst i Tyskland og vinder er avlskonkurrencen ved Istölt

   Glymur i flot tölt med Mette Manseth på Landsmót 2006. Foto: Broncophoto

  Daniel Jonson siger farvel til Glymur 17. januar, hvorefter han flyver til Danmark og Bakkeholm.

  Som snydt ud af næsen på Kjarni. Fengur fra Saudarkroki med samlet 8,07 og hyppig gæst i de største 4-gangskonkurrencer