BakkeholmIslandske heste
 

Jarl fra Granbakken

Jarl er først og fremmest kendt for hans fantastiske farver: Sølvtonet musegrå eller lys vindótt med mørk ål. Jarl er ikke længere tilrådighed for bedækning på Bakkeholm. Jarl er flyttet til Stutteri Nyhammar i Midtsverige tæt på Örebro. Læs mere om Jarl på Nyhammar på http://www.fonix.se

Jarls afkom

Jarl giver sine farver videre til sine afkom i stor udstrækning. Alene på Stutteri Bakkeholm er mere end 50 procent af afkommene vindótt - enten móvindótt, helt mørk eller ”blommet”, móvindótt-broget eller som Jarl selv: lys vindótt med mørk ål. Resten er stort set blevet enten været rødblak eller musegrå.

Jarl er avlet Nina Olesen, da hun købte den móvindótt hoppe Dimma fra Solhøjgaard, som var ifolet med den brunblak Kvistur fra Gerdum.

Kåret i 1996

Jarl er tilredet og senere kåret af Anne Sofie Nielsen. Han blev kåret første gang som 5-årig på Wilhelmsborg. I 1998 kom Jarl til Stutteri Bakkeholm og årets senere kåret igen - endnu en gang af Anne Sofie.

Siden har Jarl tilbragt det meste af tiden hjemme ved Gribskov i selskab med hopper, på træningsture i skoven, lidt konkurrencedeltagelse i lokale stævner og på turné i Jylland, hvor han to gange har været udstationeret ved Brande og senest på Nilsgården i Skåne, hvor han tilbringer vinteren 2004/2005. Til foråret vender han hjem til Bakkeholm for bedækning, hvorefter han flytter permanent til Nilsgården. 

Kåring
Jarl fra Granbakken

Se fotoserie af Jarl

Vælg "vis diasshow" for automatisk billedskift

Se fotoserie af Jarls afkom

Bedækningspris 2005: 3.000 kroner inkl. moms og indberetning. Se vilkår for bedækning 2005