BakkeholmIslandske heste
 

Saga fra Sólfaxi

Saga fra Sólfaxi var bare 6 måneder, da hun flyttede fra Stutteri Sólfaxi til Bakkeholm. Den gang det smukkeste lille hoppeføl med massere af røde krøller. Hun har siden udviklet sig til en rigtig god avlshoppe med en kåring på 7,72 opnået som 5-årig med Anne Sofie Nielsen som fremviser ved kåringen i 2000 i Herning.

Saga er efter Kvistur fra Gerðum og Soley fra I-Skeljabrekku. Hun har dermed to af de store avlslinjer i sit blod - nemlig legenderne Hrafn fra Holtsmula og Ofeigur fra Flugimyri.

Saga har i sommeren 2013 fået sit 12. afkom, men desværre og det sidste, da hun ikke længere kan komme ifol. Tak for de fantastiske afkom. Syv af Saga's afkom er fuldkåret: Sól fra Bakkeholm , kåret med 8,03 i 2015, Soley fra Bakkeholm kåret med 6,67 i 2012 og Soldán fra Bakkeholm kåret med 7,90 i 2010, Svála fra Bakkehom kåret med 7,67 i 2014, Svava fra Bakkeholm fra Bakkeholm kåret i 2016 med 8,18 og endelig som prikken over i'et Solvindur fra Bakkeholm med 8,23. Derudover er vallakken Solfari fra Bakkeholm bygningsbedømt.. Seneste er Sigga fra Bakkeholm kåret med 7,81 i 2019. 

Saga er afkomskåret i Eliteklassen som blot den trejde dansk-avlede hoppe på den internationale FEIF-kåring i Herning i sommeren 2016. Sammenfatningen af domsordene var: 

Saga avler meget velbyggede, velrejste rideheste med særdeles god hals og proportioner. Alle afkom er samarbejdsvillige, har rummelige bevægelser og god form. Særligt viser de rigtig god tølt. 

For de afkom der indgik i bedømmelsen var gennemsnittet 8,24 for bygning og 7,87 for rideegenskaber. Totalt 8,00 i gennemsnit for den samlede kåring. 

Saga sagde farvel til denne verden i sommeren 2019. Her er mit minde om hende:

De sidste linjer skrives i dag i sagaen om den vigtigste hest i mit liv med islandske heste. Saga fra Solfaxis gamle krop kan ikke længere bære hende til et værdigt liv. Det kalder på et øjebliks refleksion for Saga er ikke blot den røde tråd i mine mange oplevelser og minder med hestene gennem 25 år, hun er på flere måder fundamentet for Stutteri Bakkeholm. Fantastisk mange gode minder lige fra det første møde hos Annegrethe og Gerd på stutteri Solfaxi, hvor Jane og jeg mødte Saga blot 30 minutter gammel en skøn sommermorgen. Det fineste lille føl med krøllet man. Opvæksten med de få heste på Faksemosevej og hendes sommerture på unghoppefolde forskellige steder i landet. Vores første fuldkåring med Fie i sadlen i Herning - og hun var en drøm at ride. Glemmer aldrig vores lange ture for fuld fart i Gribskov inden hun blev avlshoppe - og hvilken en. Hun har gennem sine mange afkom blevet Bakkeholms vigtigste avlshoppe: Solfari, Sol - vores første hjemmeavlede førsteklasses afkom, fantastisk T2-hest med Charlotte i sadlen i finaler flere gange ved WorldTølt, Soldan - vores første fuldkårede hingst, som stadig er Janes, Soley, Hrafnketill, Svala, Bumle aka Svava - vores første hjemmeavlede VM-hest og fantastisk firgænger, Sæla, Solvindur - vores højstkårede afkom, Solmyrkvi og endelige Sigga som nu er klar til at flyve fra reden. Super afkom som har fået Bakkeholm til at shine og med kronen på værket Saga's ærespræmie for afkom for et par år siden. Charlotte har gjort alt for, at vi kunne få et embryo-føl efter Saga, da hun ikke længere selv kunne bære føl, og senere nurset hende så hun har fået livsforlænget sin saga med en del år. Men ikke længere. Hun vil blive mindet med stor glæde og ydmyghed. Det har været en fantastisk ære at dele hesteoplevelserne med hende. Hun bliver savnet på folden ved morgenfodringen, men hun lever videre gennem vores to avlshopper Sol og Bumle, som hvert år leverer nye oplevelser med dejlige føl. Tak Saga.

Kåring

Stamtavle

Afkom

Saga  fra Sólfaxi avler velrejste afkom med godt ansatte halse, god overlinje og lange ben.

 

 

Saga med afkom december 2012. Saga er yderst til højre med hendes seneste føl efter Sjoli