BakkeholmIslandske heste
 

Kjarni fra Kalfsstöðum 

Kjarni opnåede gennem syv aktive år ved svenske og internationale mesterskaber, at blive en legende i svensk islandshestesport med Edvindur Hreggvinson (Hreggi) og Jenny Mandal i sadlen. Med fire mesterskabsmedaljer i NM og tre VM-deltagelser blev Kjarni 90'ernes svenske sportshest. Og alle de som har set hans fantastiske øgninger i tølten og de perfekte firgangsprogrammer, vil savner ham. Bakkeholm har aftalt, at Kjarni ikke længere vises i konkurrencer, selvom vi ikke er i tvivl om, at han stadig ville nyde at komme ud og give den gas på ovalbanerne.

I stedet lever han en aktiv pensionisttilværelse med visnings ved hingsteshows og som dejlig ridehest for os alle tre på Bakkeholm. Enten Charlotte med Malte i sele eller Lars. Kjarni er fortsat en luksushest og sikkerheden selv. Malte skal nok også nå at få nogle fantastiske rideoplevelser med Kjarni.

Kjarni's konkurrencehistorie

Kjarni debuterede allerede i konkurrencer samme år som han landede i Sverige i 1995. Gennem en 3. plads i T.1 ved Svensk Mesterskab, blev Kjarni udtaget til VM i Schweiz. Her endte han på en flot 11. plads i tölten.

I 1996 blev et stort sportsligt år for Kjarni ved NM på hjemmebane i Häringe. Men først blev det til sølv i tölt med karakteren 7,61, mens Kjarni måtte stå over i finalen i firgang på grund af en skade. Placeringen i tölt gav billet til NM  i Häringe, hvor Kjarni tog en dobbelt triumf. I firgang blev Kjarni noteret for 6,87 i finalen. Det rakte til hans første internationale medalje: Bronze. I Tölten gik det endnu bedre, da Kjarni i et tæt opgør vandt sølv med 7,56.

Efter to års konkurrencer med Hreggi, blev det Jenny Mandal, som overtog træningen af Kjarni i 1997. De vandt en stribe nationale konkurrencer før det ved SM tog endnu en sølvmedalje i tölten. Det resulterede i, at Kjarni for 3. år i træk blev udtaget til det svenske landshold ved VM i Norge. Det blev dog ikke nogen stor sportslig oplevelse, da Kjarni blev ramt at en infektion, som skar toppen af præstationerne, så han ikke klarede sig videre til finalerne. I stedet måtte han tage sig til takke med en beskeden  19. plads i tölten og 22 i firgang.

Derefter tog Jennys mand Hreggi over igen på en sæson 1998, som skulle blive Kjarnis bedste. Formen var helt i top ved SM på Margaretehof. Suverænt guld i T.1 med 7,89 og tilsvarende guld i V.1 i 6,87. Kjarni var derfor det store guldhåb for svenskerne ved NM på Hedeland. Og han svigtede ikke. Det blev en fantastisk oplevelse for publikum, hvor Gudmundur Björgvinsson og Hreggi kæmpede side om side i tölten. Kjarni har aldrg været bedre hverken før eller siden. 8,22 blev pointene i T.1 og det gav en fortjent guldmedalje, som blev fulgt op af sølv i V.1.

I 1999 tog Kjarni hul på sin 5. sæson i Sverige, og den 5. sæson, hvor han repræsenterede det svenske landshold. Ved SM var det næsten business as usual. Guld i tölten og sølv i firgang. Derfor var Kjarni også med i startfeltet ved VM i Rieden i Tyskland. Formen var dog knab så god som sidste sæson, og i tölten kom det aldrig til at fungere. Kjarni endte som 22., mens han kæmpede i B-finalen i firgang. Det gav en samlet 10. plads. Men helt tydeligt var Kjarni slidt efter fem hårde år med intensiv konkurrencedeltagelse og kåringer. Derfor fik han også pause og koncenterede sig om hopper i 2000. 

Kjarnis sidste konkurrencesæson blev 2001. VM SM var rollerne byttet om. Kjarni tog hans sidste guldmedaljer i et mesterskab i firgang, mens det blev til sølv i tölten. Han var dermed selvskrevet til endnu en VM-deltagelse - den fjerde i træk, men har valgte både Hreggi og Malou, at Kjarnis konkurrenceæra var forbi.  
 

   Kjarni i fuld aktion i tölten med Hreggi på vej mod en af mange SM-guld.    Kjarni på vej mod NM-guldet i 1998 på Hedeland

Kjarni tilbage på Hedeland i 2008 til hingsteshow med Charlotte med løse tøjler og ingen sadel. Dejlig ridehest