BakkeholmIslandske heste
 

Kjarni fra Kalfsstöðum - afkom

Kjarni har afkom både på Island, i Sverige, i Danmark og nogle stykker i Norge. Sverige er fortsat det land med fleste Kjarni-afkom.

Efter 8 sæsoner i svensk avl har Kjarni en række højt kårede afkom - bedste kendt er Kolgrimur, som i en alder af 6 år overraskede alle med en VM-4. plads i tölt i 2003. Senest har Kolgrimur fulgt op med VM-8.plads med en norsk ungrytter i 2005 og et nordisk mesterskab i 2006 i ungrytterklassen. Kolgrimur er kåret med 8,14 i samlet kåring som ren firgænger med 9 i alle gangarter undtagen pas og skridt (8,0)  og samlet 8,38 i rideegenskaber.  Næstbedst er Fengur fra Sauðarkroki med 8,07 som tilsvarende har hentet 9 i alle gangarter undtagen galop og skridt (8,5) - se videoklip med Kolgrimur fra VM 2005. Efter mange år i avlen og 6 år efter hans seneste kåring, blev Fengur vist i 2008 med 8,35 i rideegenskaber. Fengur har også haft en comeback i den islandske avl og sport bl.a med deltagelse i mesterklassen i Islandsmót i 2008. Det har også givet en stribe spændende afkom på Island - bl.a på det kendte stutteri Ibisholi. I 2008 blev unghingsten Soldan fra Bakkeholm vist til bygningsbedømmelse i Danmark med et lovende resultat på 7,89. I 2009 vises han til fuldkåring med en forventning om kåring i 1. klasse.

Fælles for Kjarnis afkom er deres meget gode sind og deres størrelse, som er lidt over avlsmålet. Kjarnis afkom har vist sig meget lette at arbejde med i tilridning og gangsætning. De højstkårede afkom er rene firgængere (Kolgirmmur og Fengur), men der er også kåret femgængere efter Kjarni. Også på Bakkeholm har vi både de rene 4-gængere og 5-gængere.

Du kan se flere fotografier af Kjarni's afkom i Sverige her og her. Se også Kjarni's afkom i Danmark her.

Og så giver Kjarni hans farve videre til alle afkom. Kjarni er nemlig homozygot for sort. Det betyder, at hans afkom kun kan blive farver kombineret med sort, fx sort, sortbrun, musegrå, vindót og brun og selvfølgelig også brogede, stjerner og blis i kombination af dette. Mange Kjarni-afkom har arvet hans stjerne.

Forudse farven på dit Kjarni-afkom her

 

Fengur fra Saudarkroki til stævne. Kåring: 8,07

   Kolgrimur fra Slätterne ved VM med Maria Berg. Kåring 8,14

  Hetja från Voxnadalen. Kåret med 7,81