BakkeholmIslandske heste
 

Kjarni frá Kálfsstöðum

Kjarni var i flere år været en af Bakkeholms 4-gængerhingste. 2009 blev sidste sæson i Danmark. Han rejste hjem til Sverige igen vinteren 2009/10. Desværre blev det kun til mindre end to år hjemme i Sverige før han i efteråret 2011 blev aflivet.

Han har vist sit værd i både sporten med NM-guld i tölt og i avlen med den kendte hingst og sportshest Kolgrimmur fra Slätterne. Samtidig er Kjarni fortsat en af de islandske hingste med højest bygningskåring med 8,44.

Sportshesten Kjarni  

I 1998 var Kjarni nemlig med ved NM på Hedeland. Den gang vandt han alles hjerter ved i suveræn stil at vinde T.1. Guldmedaljen blev i øvrigt suppleret med en sølvmedalje i 4.1. Kjarni er kendt og elsket af alle islandshestekendere i Sverige, hvor han i 7 år har vundet en stribe af svenske mesterskaber i tølt og firgang. Derudover har han haft en fast plads på landsholdet til såvel NM og VM. I VM er hans bedste placering 11 i T.1.

Fantastisk bygningskåring  

Udover at være en fantastisk sportsheste, havde Kjarni også en meget smuk bygning - kåret med hele 8,44 for bygning. Læg dertil hans solide rideegenskaber og en samlet kåring på 8,28

En rigtig Hrafn-hest...

Kjarni var barnebarn af legendariske Hrafn frá Holtsmúla, men ellers er det først og fremmest Kolkuós-blodet i Kjarnis åre, som er mest fremtrædende.

Kjarni var ejet af den populære svenske sangerinde Malu Berg. Hun har tilegnet en sang til Kjarni som du kan høre her. Læs også om Malous tanker om venskabet med Kjarni på hendes hjemmeside.

Læs mere om Kjarni på hans svenske hjemmeside.

Kåring

Stamtræ.

Afkom

Foto

Sport

 

Kjarni frá Kálfsstöđum

Se fotografier af Kjarnis afkom årgang 2007