BakkeholmIslandske heste
 

 

Endnu en verdensmester bedækker på Bakkeholm. Hlynur vandt VM i 5.1 efter en forrygende finale i Norrköping med Styrmir i sadlen for Island. Hlynur er allerede kendt i Danmark, hvor han har bedækket i flere sæsoner, men nu for første gang i Nordsjælland. på Bakkeholm. Hlynur har ikke blot vist sit store potentiale som sportshest, men også i avlen, hvor han i 2010 fik ærespræmie for afkom. Indtil videre er 17 afkom kåret i 1. klasse med hingstene Hrani og Hrafn kåret med 8,58 og 8,50 som bedst. Hlynurs kåring er samlet 8,57 med 8,26 i bygning og hele 8,78 i rideegenskaber.  

Se video med Hlynur

VM-2005: T.2 http://video.google.com/videoplay?docid=-76940631305317282#

Afkomskåring: http://www.youtube.com/watch?v=ZjucbgC6PsA

Hlynurs kåring

Hlynurs har opnået sin kåring på 8,57 på FEIF-kåring i Herning i 2003 med Guðmundur Björgvinsson i sadlen. Der var kun to hingste som på verdensplan som opnåede bedre kåring i 2003. Allerede i 1999 opnåede Hlynur at vinde det tyske avlsmesterskab. Han har en solid femgænger-kåring, hvor ingen karakterer i rideegenskaberne er under 8,5 og hele fire 9-taller og samlet score er 8,78. Bygningen er harmonisk med samlet 8,26, hvor 9,5 for ryg og krop er topscorer. BLUP 118.

Læs mere om Hlynurs kåring

Hlynurs afstamning

Hlynur har en solid stamtavle, hvor fundamentet er Sauðárkrók og ikke mindst avlsmatadoren Hrafn frá Holtsmula - avlslinjerne som vi på Bakkeholm har i det meste af vores avl. En stribe af Hlynurs forfædre har naturligvis også ærespræmie for afkom, bl.a. Siða frá Sauðárkróki, Sörli frá Sauðárkróki, Hrafnkatla frá Sauðárkróki, Hrafn frá Holtsmúla,
þáttur frá Kirkjubæ og Glókolla frá Kjarnholtum. Hlynur er efter Kolskeggur frá Kjarnholtum (8,29) og hoppen Hrefna frá Holtsmúla (7,52).

Læs mere om Hlynurs afstamning

Hlynurs afkom

Hlynurs afkom er mest kendt fra sportsdeltagelse med VM-deltageren Hrani vom Schloßberg med samlet kåring på 8,58, som den mest kendte. Hlynur har 263 afkom, hvoraf 17 er i 1. klasse og 29. i 2. klasse.

Læs mere om Hlynurs afkom

     

......

Læs mere

Kåring

Afstamning

Afkom 

 

Se øvrige hingste på Bakkeholm

Glymur

Magnus

Bedækningsvilkår

Bedækningsvilkår

Bedækningspakke

 

Læs mere om Hlynur på hans tyske hjemmeside på stutteri Schlossberg

 

Hlynurs i sporten

To gange deltagelse i VM er det blevet til for Hlynur med guldet i 5.1 og femgangskompbination i Norrköping som højdepunkt.  Hlynur har i 5.1 modtaget den højeste karakter, der nogensinde er givet med 8,15, da han blev tysk mester i 2005. Ved VM blev han noteret for 8,05 - begge gange med Styrmir Arnasson i sadlen. Hlynurs første VM-deltagelse var i 2003 ved VM i Herning, Danmark. Her blev det til en finaleplads med Gudmundur Björgvinsson. Desværre måtte ekvipagen udgå med en tabt sko.