BakkeholmIslandske heste
 

Spoliant tilbage på Bakkeholm i 2016

Endnu en verdensmester gæster Bakkeholm i sommeren 2016. Fantastiske Spóliant vom Lipperthof bliver den højstkårede hingst som endnu har bedækket på Bakkeholm med den samlede kåring på 8,75. Ved VM i Berlin tog han ikke blot publikum og avlsdommerne med storm, men også den højeste VM-kåring til en 6-årig hingst nogensinde. Med 9,5 i pas og 9,0 i tølt var Spóliant overbevisende og den bedst gående hingst i hele mesterskabet. Avlinjerne samler det bedste fra Island og de linjer vi satser mest på i Bakkeholms avl: Saudarkrok og Hrafn frá Holtsmula.  

Se videoklip af Spóliant


Fotos af Spóliant

Vi har samlet en række fotografier af Spóliant og links til endnu flere fra de store fotobureauer.

Se fotos af Spóliant

Spóliants kåring

Fire 9-taller toppet med to gange 9,5 baner vejen for Spóliants kåringsrekord for tyskavlede heste. Ved den tyske VM-udtagelseskåring i juni 2013 opnåede han 8,75 i samlet kåring fordelt med 8,52 i bygning og 8,90 i rideegenskaber. 9 for tølt, langsom tølt og galop og 9,5 i pas og form under rytter er helt fantastiske egenskaber, som vi glæder os til at få ind i vores avl. 

Læs mere om Spóliants kåring

Spóliants afstamning

Spóliant er efter Lipperthof's egen VM-hingst Lykill, der repræsenterede Tyskland ved VM i Herning i 2003. Han har en samlet kåring på 8,30. Lykill er efter alvsmatadoren Orri frá Þufu og har dermed masser af Saudarkrok-blod i gener. Moren er firgængerhoppen Sædis vom Lipperthof med 8,30 som bedste kåring. Fantastisk avls- og sportshoppe. Sædis avlslinjer er domineret af Kolkous, men også den meget spændende avlshoppe Sandra fra Bakka efter Hrafn frá Holtsmúla. Spoliants BLUP blev inden 2013-sæsonen beregnet til 124.

Læs mere om Spóliants afstamning

 

     

......

Læs mere

Kåring

Afstamning

Afkom 

 

Se øvrige hingste på Bakkeholm

Glymur

Sólvindur

Bedækningsvilkår

Prisen for bedækning med Spóliant  vil være omkring 9.500 kroner inkl. moms og indberetning. Græspenge 45 kroner pr. dag. Bestil Bakkeholms bedækningspakke med scanning og svaberprøve.

Rabat for hopper fra vest for Storebælt eller Sverige/Norge: 3 ugers gratis græsning.

Bedækningsperioden begynder 15. juli til 1. oktober.

Bedækningsvilkår

Bedækningspakke

Bedækningsrapport 

Læs mere om Spóliant på hans tyske hjemmeside på www.lipperthof.de

Spóliants afkom

Første årgang efter Spóliant er først klar til kåring i sommeren 2016. Der er naturligvis derfor endnu ingen kårede afkom, men resultaterne fra følkåringerne lover godt: En førsteplads til hoppeplagen Lilja vom Móarbær i 2012 og en 3. plads til hingsteplagen Elskhugi vom Lipperthof i 2013. Afkommene bedømt i følskuer har vist fin tølt, trav og galop med gode bevægelser. I Danmark har de også nået langt i følkåringerne med flere 1. pladser Langt de fleste afkom fra de første årgange slægter også Spóliant på, hvad angår farve; De fleste er nemlig en eller anden variant af brun.  

Der har været stor efterspørgsel efter Spóliant-afkommene i Danmark, men vi har valgt at beholde langt de fleste for selv at have muligheden for at fremstille dem til kåring senere. Du kan derfor se syv af vores avls efter Spóliant og et opstaldet afkom. Vi opdaterer med fotos på Facebook. 

Læs mere om Spóliants afkom