BakkeholmIslandske heste
 

Nyheder - 2005

30.10.2005
Starri frá Hvitanesi kommer til Bakkeholm. Det er nu klart, da stutteriet Hestadalur i Holland, som netop har købt Starri er sagt ok for en udstationering på Bakkeholm fra 16. april og 8 uger frem. Mere information om Starri kommer snart. Læs mere om Starri på www.hestadalur.nl 

05.10.2005
Hingstesæsonen er ved at være slut på Bakkeholm. Depill rejser hjem til Hrafnsholt i denne uge efter at have serviceret 26 hopper. Kjarni overvintrer i Danmark og klar til hopper fra 15. april. Depill tager imod fra 15. juli og endelig ser det nu ud til, at Danmarks VM-deltager Starri frá Hvitanesi kommer til Bakkeholm i 1. periode fra omkring 1. maj 2006. Starri er solgt til Holland, men Orri-sønnen skulle altså gerne være klar til hopper i Nordsjælland til foråret.

 

25.09.2005
Stor sorg for stutteriet. Den trofaste avlshoppe Disa fra Ryethøj måtte til morgen aflives med tarmslyng. Timers kamp for at få stabiliseret hoppens tilstand gav ikke resultat. Dermed har stutteriet ikke blot mistet en højtkåret og produktiv hoppe, men Disa's 3 måneders gamle føl Náttgull fra Bakkeholm har også mistet sin mor. Disa blev 18 år og leverede i alt 7 føl på stutteriet. Tak til Disa for de mange gode oplevelser og ikke mindst rækken af fine, tillidsfulde og letredne afkom.

01.09.2005
Mens Depill fortsat er travlt beskæftiget med at servicere hopper på Bakkeholm, er der indgået aftale om, at Depill også i 2006 bedækker hopper på stutteriet. Det ventes, at Depill kommer til Danmark 15. juli 2006 efter første periode hos Andreas Trappe i Tyskland. Kjarni ventes også at være til rådighed lige fra 1. maj 2006 og hele sæsonen.

10.8.2005
Gode placeringer ved VM til afkom efter hingstene, som bedækker på Bakkeholm. Kjarni-afkommet Kolgrimur från Slätterne sikrede bedst young-rider-placering i Firgang til Norge med 8.pladsen, mens Depill-afkommet - den forsvarende nordiske mester - Hrannar von Svada-Kol-Kir blev delt to'er i Femgang - se resultaterne fra VM

09.8.2005
Alle forventede Bakkeholm-afkom er nu landet med storken. Sidste afkom efter Svört og Depill blev en stor harmonisk sort hingst med hvid stjerne og meget kraftig ben og fin overlinje.

20.7.2005
Depill ankommer til Bakkeholm om aftenen 29. juli. Hopper samles i dagene før om aftenen eller fredag den 29. i løbet af dagen. Hopper skal møde med svaberprøve og bedækningsafgiften skal betales ved ankomst - se i øvrigt bedækningsvilkårene 

1.7.2005
Jarl fra Granbakken er nu endeligt flyttet til Stutteri Nilsgården i Skåne - besøg Jarl på www.nilsgarden.se. Resten af sæsonen tilbydes hingstene Kjarni og Depill til bedækning på Bakkeholm.

17.6.2005
Náttgull fra Bakkeholm efter Depill fra Vótmula og Disa fra Ryethøj stod frisk og sund på marken til morgen. Gnistrende sort og derfor navnet "Nat guld".

30.5.2005
Årets 2. føl blev folet midt på dagen af Tvístjarna fra Vejby. Endnu et hoppeføl - denne gang efter Depill. En smuk stor hoppe - broget som Tvístjarna med hvide bagben og en aftegning på venstre side og en fin hvid aftegning på næseryggen. Hálastjarna fra Bakkeholm er Bakkeholms 2. hoppe efter Depill.

26.5.2005
Sóley fra Bakkeholm kom til verdenen i morges. Hun er efter Saga fra Sólfaxi og Nökkvi fra Ryethøj. Sóley er Sagas 4. afkom.

18.5.2005
Depill fra Vótmula ankommer til bedækning på Bakkeholm 1. august. Samantha har trods en endnu en flot forårskåring af Depill på 8,50 - kun lidt dårligere end hans bedste kåring på 8,57 - besluttet, at Depill blot bliver hendes reservehest i årets store mesterskaber. Indtil 1. august bedækker Depill derfor hopper hjemme på Hrafnsholt

29.4.2005
Kjarni og Jarl er nu begge ankommet til Bakkeholm, hvor alle deres gamle kærester vrinskende har taget imod dem. Jarl og Kjarni begynder begge bedækningssæsonen fra 6. maj. Første opgave er hingsteshowet søndag på Hedeland, hvor de vises i 5. heat. Se programmet til Hingsteshowet.

22.4.2005
Kjarni og Jarl vises begge ved hingsteshowet på Hedeland 1. maj. Kjarni vises efter planen af Hreggi, der har vundet en stribe af svenske mesterskaber og NM på netop Kjarni. Jarl vises blot for hånd, da han han ikke har været redet siden marts, hvor han blev skadet under træning. Se programmet til Hingsteshowet.

10.4.2005
Sidste nyt fra Kjarni fra Kálfsstödum er, at nu alligevel kommer til Danmark denne sommer og bliver hele sæsonen på Bakkeholm. Bedækningsprisen er 5.000 kroner inkl. indberetning og moms. Læs mere om NM-guldvinderen og faren til flotte Kólgrimmur, der blev VM-4'er.

12.3.2005
Jarl fra Granbakken vises i avlsshow på Islandshästens dag i Helsingborg 20. marts 2005 - se vejbeskrivelsen fra færgen i Helsingborg og det øvrige konkurrenceprogram.

12.3.2005
Bakkeholm fremstiller i juni 3 hingste til bygningsbedømmelse: Bífröst fra Bakkeholm, 4-års, der allerede blev fremstillet første gang i 2004 med bygningsbedømmelse 7,57. Bífröst er efter Jarl fra Granbakken og Disa fra Ryethøj.

Derudover fremstilles de to 3-årshingste Sólfari fra Bakkeholm og Lôftur fra Bakkeholm. Sólfari er den første generation er børnebørn efter Fengur fra Ibisholi. Sólfari er efter Nökkvi fra Ryethøj og Saga fra Solfaxi. Lôftur er efter Jarl fra Granbakken og Hrefna fra Sólfaxi.

21.2.2005
Otur har netop været til sundhedstjek og meldingen er desværre, at han haft haft sin sidste rigtige bedækningssæson. Undersøgelsen afslørede blandt andet, at Oturs tekstikler er blevet så små, at sædproduktionen er meget begrænset. Samtidig er der kun få levende sædceller.

3.2.2005
Først to afbud og så en dejlig eftertilmelding. Efter at besøgene af Kjarni og Starri er udskudt er der nu lavet aftale med Depill, således, at han kommer i slutningen af sæsonen. Det endelig tidspunkt afhænger af hans eventuelle VM-deltagelse. Mere information følger.

1.2.2005
Kjarni svenske ejer har ønsket, at Kjarni først kommer til Danmark i 2006. Alle der allerede har bestilt bedækning får mere information. Samtidig bliver der også afbud fra Starri fra Hvitanesi, der hans ejer satser på nye fremgange ved de tyske mesterskaber. Bakkeholm håber på senere at kunne få Starri til bedækning.

26.11.2004
Stutteri Nilsgården, som bliver Jarl fra Granbakkens permanente adresse efter 1.7.2005, tager nu imod tilmeldinger til bedækning på stutteriets hjemmeside www.nilsgarden.se

22.10 2004
Vi venter følgende hingste til bedækning på Bakkeholm i 2005:
Otur frá Sauðárkróki
Legendarisk hingst, der først og fremmest er kendt som far til den mest berømmede islandske hingst Otur fra  Þufa, men også langt mere end 100 afkom med kåring bedre end 8,0 i rideegenskaber. Læs mere om Otur på hans tyske hjemmeside
Kjarni fra Kálfsstöðum
Starri frá Hvitnarsi
Jarl fra Granbakken

09.10 2004
Depill frá Vótmula er hjemme igen på Hrafnsholt hos Samantha og Koki i Hannover i Tyskland. Depills bedækningsresultat på Bakkeholm er, at alle raske hopper - i alt 28 hopper er scannet ifolet. 3 hopper er pga. forskellig sygdom ikke ifolet.

01.09.2004
Jarl fra Granbakken bliver i Skåne vinteren over. Jarl kommer tilbage til Bakkeholm for at bedække fra 15.04.2005 til 01.07.2005, hvorefter han permanent flytter til Stutteri Nilsgården. Foråret 2005 bliver dermed sidste sæson i Danmark for Danmarks eneste vindótt-blak hingst i Danmark. Stutteri Nilsgården kan dog let findes i Skåne blot 30 minutter fra Helsingborg

10.08 2004
Årets sidste føl er follet på Bakkeholm. Dermed blev det til 4 føl:
Sóltan fra Bakkeholm, sort hingsteføl efter Kjarni fra Kálfsstödum og Saga fra Solfaxi
Isák fra Bakkeholm, musegråt hingsteføl efter Jarl fra Granbakken og Mósa frá Hvassafelli
Korka fra Bakkeholm, rødt hoppeføl med hvid stjerne efter Jarl fra Granbakken og Tvistjarna fra Vejby
Marcus fra Bakkeholm, sort hingsteføl med hvid stjerne efter Kjarni fra Kalfsstödum og Svört fra Sigriðarstöðum

03.07.2004
Jarl fra Granbakken er nu udstationeret på Stutteri Nilsgården i det nordlige Skåne. Jarl er fuldtbooket med i alt 15 hopper i Skåne. .

01.07.2004
Depill frá Vótmula er igen ankommet til Bakkeholm for at bedække hopper i sæsonnen 2004. Depill er den mest vindende og højest kårede hingst, som bedækker i Danmark i 2004. Med VM-sølv og bronze og kåring på 8,57 er Depill i en klasse for sig.

15.07.2003
Den nordiske mester Kjarni fra Kalffstödum, som denne sommer bedækker på Bakkeholm, har denne sommer virkelig vist sit værd i svensk avl. Hingsten Kolgrimmur fra Slättarne vandt svensk mesterskab i Firgang og blev 4 i tölten. Det indløste en VM-billet til Kolgrimmur. Kjarni-sønnen blev i øvrige også kåret denne sommer med 8,12 i kåring. Yderligere et Kjarni-afkom klarede sig godt, da en datter blev kåret med 7,69. Kjarni sendes først hjem til Stockholm omkrin 1. september, så bedækninger kan fortsat nås i august.

01.07.2003
Depill fra Vótmula besøger igen i 2004 Bakkeholm. Depill bedækker på Bakkeholm fra omkring 1. juli og resten af sæsonen. Depill har forbedret sin kåring dette forår til samlet kåring på 8,57 og med hele 8,82 i rideegenskaber. Bestil mere information [eventuelt link til kontaktside!] om Depill, hans kåring og fotografier af hans afkom i Darnmark fra denne sommer. Du har også mulighed for at se Depill i aktion ved VM - i øvrigt sammen med to Depill-døtre, som stiller til start for Østrig.

15.06.2003
Jarl fra Granbakken bedækker i Sverige på Stutteri Ripegården i Markaryd i 2004. I første periode fra omkring 1. maj til 1. juli bedækker Jarl hjemme på Bakkeholm, og derefter på Ripegården. Ripegården er først og fremmest kendt for stutteriets movindóttet hingst Thrymur fra Geirshlíd. Læs mere om Ripegården på www.islandshast.com

01.03.2003
Bakkeholm kan i 2003 tilbyde bedækning af NM-vinderen Kjarni fra Kálfstöðum, kåret med 8,28.
Se mere under "Avlshingste".

Yngste Depill-afkom på Bakkeholm. Hrafnfinnur fra Bakkeholm folet 25. juni efter Jarl-hoppen Hrafntinna fra Bakkeholm.

Harpa folede i nat Kjarni-klonen Hrafnfaxi. Der gik mindre end en halv time på folden før Hrafnfaxi forlod mor for at hilse på vennerne på folden.

 

Tvistjarna må allerede være en af Danmarks mest produktive hopper med indtil videre 18 levende fødte føl. 28. maj 2006 fik hun sit 5. hoppe føl i træk: Tviraudstjarna fra Bakkeholm

Hrafnketill fra Bakkeholm er som snydt ud af næsen på Kjarni - men også et lækkert stort hingsteføl, der fører tankerne tilbage oldefar Hrafn.

NM-vinderen Kjarni

NM-vinderen Kjarni fra Kálfsstöðum bedækker også på Bakkeholm i 2006.