BakkeholmIslandske heste
 

Nyheder - 2008

Nyheder 2007    Nyheder 2006   Nyheder 2005 og tidligere    

23-12-2008: Ny hingst: Glymur 

Der er sket en del, selvom der har været stille med nyheder. Det største er, at vi 9. oktober fik Malte. Men der er også sket lidt på hestefronten. Vi er faldet for den dejlige 4-gængerhingst Glymur fra Sauðárkróki og nu er han snart på Bakkeholm. Han er en ener. 8.39 i samlet kåring og hele 5 x 9 i rideegenskaber. Og meget interessant avlslinje. Vi glæder os og skriver snart mere om Glymur, som både skal bruges i avlen og på ovalbanerne. 

 

29-09-2008: Depill rejser hjem

Depill vender næsen mod Hrafnsholt til weekenden. Vi håber stadig på, at endnu to hopper når at få Depill-afkom. Vi venter på scanningssvar på Litla-Blida og Harpa er på vej i brunst. Går det vel, så når 21 hopper at blive ifolet og to går tomme, hvoraf den ene har en hormonel forstyrelse og den anden desværre har aborteret. En forventet ifolingsprocent på 91 pct. Kjarni sidste hopper er også sendt hjem, og dermed lukke hingstestationen ned for vinteren i denne uge. Vi søger i øjeblikket efter næste års hingst. Gode forslag modtages som vanligt meget gerne på mail.

10-09-2008: 8,18 til Nökkvi

Erlingur red Nökkvi til imponerende 8,18 i kåring inkl. 9,0 for tölt. Nu har han vist, at han er 1. klasse i kåring og sport (NM-bronze), nu mangler bare 1. klasses-afkommet. Sia måske? 

10-09-2008: Nökkvi i 1. klasse

Endelig. Nökkvi kom i dag i første klasse ved FEIF-kåringen i Hannover. Indtil videre lyder karakteren på 8,35 i Byg, 7,93 i Rid og samlet 8,10. Og så kan der komme mere i næste visning. Bakkeholm har i øjeblikket 4 Nökkvi-afkom: Sia, Soley, Hilmar og lille Stormur.

07-09-2008: Spretten og Rum 5. i Alrid

Så fik Rum og Sprettur fra Bakkeholm deres Alrids-debut i Tisvilde. Ingen problemer i hverken terrænridt eller gangarter, men i galoppen ville Spretten hellere hjem, så minuspoint og i stedet for 1. pladsen, blev det til 5. pladsen i let klasse.

19-08-2008: Svört og Hrafntinna ifol

Så har vi fire af Bakkeholm-hopperne ifolet. De tre med Depill: Svört, Hrafntinna og Saga, og endelig Tibra med Kjarni. Harpa er til Depill og Glod venter på Depill.

17-08-2008: Vinder af Kjarni-bedækning

så er den heldige vinder af en bedækning ved Kjarni fundet blandt Ishesteligaens deltagere, som Bakkeholm sponserer. Det blev Liza Engkilde.

06-08-2008: Yderligere 2 hopper ifol

Spyrda og Faula er scannet ifol hos Depill. Det samme gælder Fluga hos Kjarni. Faula er slet ikke set bedækket, så der sker et eller andet i nattens mulm og mørke hos Depill.

04-08-2008: Harpa fik hingsteføl

Som vanlig ventede Harpa tålmodigt i regn og storm på at blive hentet på boks, så hun kunne folle i tørre og trygge omgivelser. 10 minutter efter hun var kommet på boks kiggede et smukt rødt hingsteføl med fine aftegninger på mulen ud på verden for første gang. Alt gik let og hurtigt.

02-08-2008: Første Depill-hoppe ifol

Saga fra Bakkeholm scannet ifol. Hun er 15 dage henne. Hopperne bliver helt efter bogen bedækket.

26-07-2008: Unghopper på sommergræs

Otte unghopper er sendt på sommergræs på engene ved Bakkeholmgård. Vi har fremadrettet aftalt, at vi kan have heste på marker og enge på Bakkeholmgård uden for jagtsæsonen. Skønt for hopperne som dermed også får samme oplevelser af frihed som hingstene.

26-07-2008: Tign ifol

Endnu en Kjarni-hoppe er ifol. Tign er 23 dage henne og mr. Ishesteliga Finn Nejstgaard kan derfor glæde sig til Kjarni-afkom næste sommer. Der er bestilt et hoppeføl - vi får se...

24-07-2008: Kjarni-hoppe ifol

Gamle Tibra er allerede 21 dage henne. Ifolet i følbrunsten af Kjarni. Hun fortjener et dejligt føl.

23-07-2008: Plads hos Depill

Fem hoppeejere har glemt at melde afbud for deres hopper hos Depill. Der er derfor plads i stodet.

19-07-2008: Internationalt stod

Nu er hopperne fra Sverige og Norge ankommet til Depill. 16 timers transport for at komme til hingst - så er interessen for at få et Depill-afkom stor.

17-07-2008: Depill er ankommet

Depill har været i sving med sit stod på Bakkeholm siden midt på dagen. Vi har indtil videre set to hopper bedækket. Se bedækningsrapporten. Så al usikkerhed er væk om han orker flere hopper efter to store stod på Kronhoff og Hrafnsholt i Tyskland.

07-07-2008: Svört fik hoppeføl

Endnu et barnebarn efter Garri har set dagens lys på Bakkeholm. Et fint stærkt hoppeføl efter Svört og Hapunktur blev folet tidlig mandag morgen. Efter nogle få timer tøltede hun fint rundt på folden. Det ser meget spændende ud   

28-06-2008: Sejr i Speedpas

Passen er efterhånden helt sikker for Glod og Charlotte. Det gav i dag en række flotte pas-gennemløb i dagens Gædingakeppni-stævne på Nørregård. I Speedpas rakte til det til 1. pladsen i Speedpas i 9,1 (manuelt tidtagning= 9,5) og 3. pladsen i A-flokk.

27-06-2008: Vilkår for bedækning

Det er nu muligt at dowloade vilkår for bedækning for Depill og Kjarni. Og Kjarni får nu også travlt. I løbet af de næste par dage kommer der 4 nye hopper til bedækning.

25-06-2008: Tibra mistede sit føl

En fin lille hoppe - desværre uden liv. Stor sorg for Tibra og os på Bakkeholm. Uden varsel folede Tibra i nat. Var var forberedt på, at det kunne gå galt - Tibra var langt over tiden, men det gør det ikke lettere at acceptere tabet.

18-06-2008: Navnet blev Álfur

Lille, fin og forunderlig med de smukkeste øjne. Derfor blev navnet Álfur fra Bakkeholm. Àlfur og Sváva har allerede hilst på hinanden, men Kylja ikke rigtig får lov til at komme tæt på. Næste føl vi venter er Tíbra. Hun er 14 dage over tiden, og har slet ikke sat yver endnu. Men Charlotte tjekker løbende: Der er liv, men det må snart gerne komme.

17-06-2008: Første Garri-barnebarn

Hrafntinna og Fie's unghingst Hápunktur fra Nord fik i nat en smuk lille hingst. Han bliver vist sort. Og med rigtig godt spræl fra starten. Hrafntinnas næste føl bliver måske et Gloð-føl med Depill som far, hvis vi lykkes med den svære øvelse at transplantere et befrugtet æg fra Gloð over i Hrafntinna. 

16-06-2008: Operation æg-transplantation igangsat

Tritla og Gloð har nu startet rejsen mod et fælles føl. Gloð leverer gener og et befrugtet æg. Tritla leverer livmor og tryg opvækst. Det er langt fra let, men andre lykkes med samme operation. Nu høster vi erfaringerne på Bakkeholm, og senere på sæsonen forsøger vi også med Hrafntinna og Gloð.

14-06-2008: Svava fra Bakkeholm

Saga har lørdag eftermiddag folet smukke sorte Svava. Navnet Sváva er hentet fra den nordiske mytologi og er navnet på en af Odins valkyrier. På Island oversættes navnet med "perle". Saga's 7. afkom og hendes 4. efter Kjarni. Hun er kulsort og ligner meget Svala fra sidste år. Det ser lovende ud. Saga skal efter planen ifoles med Depill samme dag som han kommer til Danmark. 

01-06-2008: Ærespræmie til Depill

Så fik Depill endelig ærepræmien for afkom. Som den første nogensinde viste han en afkomssamling med afkom alle avlet uden for Island. Imponerende. Du kan læse artiklen om Depill og afkomssamlingen her. Den bringes i Tölt i juli.

01-06-2008: Sia: 7,39 og Gloð 7,94

Tölten hos både Sia og Gloð skulle lige have været 0,5 bedre hos begge hopper, så var Sia kommet i 2. klasse og  Gloð havde holdt sin kåring i 1. klasse. Men uanset blev det en lærerig kåring. Charlotte fik vist, at hun med lidt mere erfaring sagtens kan vise heste til kåring. Tankerne om, at en anden berider skulle vise Sia blev lagt i mølposen lørdag, da hun faktisk blev prøvet af en dygtig kåringsrytter. Men vi alle var enige om, Charlotte ville få mest ud af hoppe ved fremvisningen. Og begge hopper blev hævet i karakter i 2. visning. Specielt Gloð fik hævet, bl.a. 8,5 i pas, 8 i skridt og 8,5 i langsom galop. Vi skal helt sikkert til Osterbyholz igen.

30-05-2008: Gloð og Charlotte tæt på finale

Gloð og Charlotte har haft et par fine dage, selvom tölt-karakteren er faldet. I dag var de meget tæt på at nå finale i Gædingakeppni i A-flokk mod et meget stærkt felt. Og samtidig fik de understreget, at kapaciteten i pas er for opadgående. Flotte karakterer og samtidig en pas-verdensmester som spurgte interesseret til om hoppen var til salg. Det er hun ikke...

29-05-2008: Depill-afkom med succes

Samantha har en håndfuld Depill-afkom med til kåringen, og i alt skal 7 afkom fuldkåres. Og det går fantastisk. Allerede på førstedagen gik tre nye afkom i førsteklasse. Læs mere på hjemmesiden fra Osterbyholz.

29-05-2008: Fin bygningskåring til Sia, men...

Gloð og Sia er med til International kåring i Tyskland på Osterbyholz. Sia har været først i ilden, og dermed har Charlotte også haft sin debut som kåringsrytter. Bygningsbedømmelsen gik som forventet og Samantha var sød med at par gode råd før. Bygningskåringen er indtil videre på 7,91. Desværre gik ridebedømmelsen ikke som ventet. Sia har været med urolig og på passporet manglede hun helt sin gode vilje og fremaddrift. Indrømmet - vi var tæt på at trække hende inden visningen, men et eller andet sted skal man jo starte med at hente erfaring som kåringsrytter. Så vi var skuffede, men forsøger at få enten Samantha eller Rasmus Møller Jensen til at vise hende søndag. I morgen skal Gloð bygningsbedømmes.  

26-05-2008: Ny website med Depill m. fotos

Endelig har Depill nu også fået en flot hjemmeside i Tyskland, hvor der er rigtig mange flotte fotos - se mere her  

07-05-2008: Vind Kjarni-bedækning til Pinse

Traditionen tro sponserer Kjarni og Stutteri Bakkeholm to bedækninger til det Sjællandske Pinsestævne på Nørregaard. Samtidig har vi aftalt med Pinsestævnet, at Kjarni vises på finaledagen. Det sker i frokost-pausen klokken 13.30, hvor Charlotte viser hingsten. I stævnet deltager Charlotte også med debutanten Sia fra Bakkeholm og rutinerede Glod, som for første gang skal starte i speedpas. Det bliver spændende.

29-04-2008: Kilja: Årets første føl

Klokken 01.40 blev årets første føl på Bakkeholm folet i den lune forårsnat. Tritla folede hendes andet føl uden de store problemer: En stor sort hoppe med hvid snip og hvid streg i panden. Og som vanligt med Kjarni's afkom: Store øre :-). Charlotte har allerede lagt sig fast på navnet: Kilja fra Bakkeholm. Næste forventede foling er Tíbrá, som også vetner et Kjarni-afkom.

27-04-2008: Gloð 2'er Femgang

Den ene dag en tikkende bombe, den næste from som et lam. sådan var Gloð i Dyrdilmyri's stævne i Ishesteligaen i weekenden. Lørdag rigtig god, antændt og missede passen for første gang. Søndag en sød hoppe uden ballade. Det gav 2. pladsen efter sikre Finn Nejstgaard. På Bakkeholm venter vi tålmodigt på årets første føl efter Tritla og Kjarni. Det ser ud til, at det bliver til næste weekend.

11-04-2008: 80 Depill-afkom i Danmark

Seneste optælling af afkom efter Depill viser, at han efter i alt 4 besøg i Danmark har 77 dansk-avlede afkom og 3 tysk-avlede i Kongeriget. Holder gennemsnittet så glæder vi os til at se 19 nye Depill-afkom næste år i Danmark. 

09-04-2008: Normal højde for Depill-afkom

Et eller andet tidspunkt bliver man træt af det samme spørgsmål: Er der ikke noget med, at Depills afkom bliver små som ham selv. Vi har altid kigget på vores egne 4 afkom. så har svaret været klart nej. Nu går spørgsmålet også på Joras, hvor nogle af de sædvanlige eksperter udtaler sig om størrelsen. Nu er vi gået lidt grundigere tilværks. Her kan du se højden på alle Depills afkom i 1. klasse (vi har valgt ikke at se på, hvor store afkommenes mødre er). Summen for de 15 afkom er 138,4 cm i stang - ikke så ringe endda og lidt over det normale gennemsnit. 

  • Hrannar von Svada-Kol-Kir (137 cm)
  • Kringla vom Eldhof (139 cm) 
  • Helmingur von Faxaból (140 cm)
  • Snælda (Snóla) von Chur (139 cm)
  • Snugg von Schwoich (142 cm)
  • Hjördis vom Erichshof (137 cm)
  • Svipa ((138 cm)
  • Eric vom Erichshof (138 cm)
  • Snola vom Chur (137 cm)
  • Draumsýn vom Lipperthof (136 cm)
  • Sigurboði vom Lipperthof ((136cm)
  • Depla vom Erichshof (135 cm)
  • Fögur fra Schwoich (140 cm)
  • Lettfeti (138 cm)
  • Sokki von Mietraching (144 cm)

06-04-2008: Stævnesæson igang med finaleplads

Gloð og Charlotte startede sæsonen i Thors Forårsstævne på Geysirs bane på Midtsjælland i klasserne T.3 og F.1. Der skulle prøves nyt stangbid. Ride og gangsmæssigt gik det rigtig godt. Gloð gav smagsprøver på hendes enorme kapacitet i både trav, tölt og pas, men biddet generede hoppen og derfor blev det til store fradrag i stedet for DM-udtagelse. I finalen i femgang blev det gamle bid fundet frem, men her forsøgte Gloð med al magt at pelse afsted. Derfor blev det bare til en 4. plads. Men Gloð  fik vist, at hun kan gå pas, så

Glymur ved Landsmott i 2006 med Mette Manseth. I 2008 på Landsmott opnåede han sin bedste kåring med Daniel Jonson i sadlen.

Faula er ifol med Depill og venter føl sidst i juni

Bakkeholm låner græs til unghopper på Bakkeholmgård syd for Bakkeholms egne jorder.

Gloð i glad og stor tølt på Nørregaard. 3'er i A-flokk og sejr i speedpas i 9,5.  

Glod og Charlotte fik 8,5 i pas ved kåringen i Osterbyholz. Foto: Vips

Depill frá Votmúla kommer til Bakkeholm 15. juni med flot ærespræmie for afkom

Sia fra Bakkeholm er første fuldkårede afkom. En stribe af unghingste er tidligere bedømt. Foto: Vips

Charlotte og cirkushingsten Kjarni viste endnu en gang galop for helt løse tøjler ved hingsteshowet på Hedeland. en hingste med virkelig godt sind  

Kjarni og Charlotte førte sig frem ved Pinsestævnet uden sadel i fin tölt. Stor applaus for publikum. kjarni sponserede to bedækninger ved stævnet. Foto: Dorthe Hoelgaard